Klittenband, wie kent het niet? Dit ultra handige zelfklevend stripje wordt in het dagelijks leven ontzettend vaak gebruikt. Denk aan kleding, speelgoed, kinderschoenen… Klittenband is iets wat overal ter wereld wordt gebruikt. Wist je dat klittenband in 1951 per toeval is uitgevonden door een Zwitser? Hij irriteerde zich aan de distels die bleven vastzitten aan de vacht van zijn hond. Tot op de dag van vandaag is het een onmisbaar product in vele branches. In dit artikel lichten wij er een paar uit.

Kledingbranche
Waarschijnlijk vermoedde je het al, maar in kledingbranche wordt klittenband veel gebruikt. Denk aan kinderschoenen, legerkleding, wandbekleding, inlineskates en meer. Klittenband dient als functie vaak om het vastmaken of sluiten op kledingstukken makkelijker te maken. Ook in outdoor kleding wordt er vaak gebruikgemaakt van klittenband, zoals reflecterende pads. Tot slot zijn er ook bekende merken als Vans die gebruikmaken van klittenband op hun beroemde sneakers.

Medische sector
Ook in de medische sector wordt er veel gebruikgemaakt van klittenband. Denk aan een band om je bloeddruk op te meten of een sluiting van wegwerpproducten. Klittenband is in de medische sector onmisbaar. Denk maar aan braces, zwangerschapsbanden, korsetten en medische banden. De buitenste laag van het klittenband is vaak zacht en hierdoor een prettig hulpmiddel om in de zorg te gebruiken. Tot slot is klittenband erg stevig en gaat hierdoor vaak lang mee. Iets wat van onschatbare waarde is in de medische sector, want anders zouden verschillende producten aan de lopende band vervangen moeten worden. Klittenband steekt hier een stokje voor.

Persoonlijke verzorging
Misschien verwacht je het niet, maar ook in de persoonlijke verzorging wordt klittenband veel gebruikt. Denk maar eens aan speciale hoofdbanden bij de schoonheidsspecialist, of fitnessbanden in de sportschool. Deze typen banden kunnen namelijk versteld worden en blijven daarom op verschillende breedtes en lengtes goed zitten.