Een compacte laptop is erg handig als je veel onderweg bent en je laptop bijvoorbeeld voor school of op je werk nodig hebt. Een 14 inch beeldscherm is ideaal omdat je alles goed kunt zien en zo fijn kunt werken. Misschien vraag je je nu af, hoe groot het beeldscherm is als we het over 14 inch hebben. De diagonale afmeting is 35 cm.

Belangrijke punten om rekening mee te houden
Heb je bepaalde eisen waar de laptop aan moet voldoen? Dan heb je de mogelijkheid om jouw 14 inch laptop samen te stellen. Allereerst is het van belang een processor uit te kiezen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je het doeleinde goed voor ogen houden. Wanneer je bijvoorbeeld foto’s en video’s wilt bewerken heb je een zware processor nodig, zodat de software probleemloos werkt en de laadtijd niet lang duurt.

Het ideale gewicht
Bij BTO is het zelfs mogelijk het gewicht van de laptop te bepalen. Als je veel op pad bent wil je natuurlijk niet met een zware laptop sjouwen. Kies daarom een laptop met een gewicht van 1000 tot 1500 gram of een model dat 1500 tot 2000 gram zwaar is. De keuze is geheel aan jou.

Diverse aansluitingen
De aansluitingen kunnen ook een grote rol spelen. Wanneer je bijvoorbeeld vaak een presentatie moet houden, dan is een HDMI-aansluiting van belang. Ook als je thuis of op kantoor met meerdere beeldschermen werkt, heb je een HDMI-aansluiting nodig. Daarnaast is een USB- en een USB 2.0 port niet onbelangrijk om te hebben.

Overige toepassingen
Wil je de laptop in je vrije tijd ook gebruiken om te gamen? Dan moet jouw 14 inch laptop wel over een goede videokaart en grafische kaart beschikken. Als je deze niet hebt dan lopen de beelden niet vloeiend in elkaar over of kan jouw laptop het spelletje niet aan. Uiteraard is er niets vervelender dan wanneer jouw spel het opeens niet meer doet.