Een werkomgeving waar veel gebruik gemaakt wordt van diverse machines en apparaten is een omgeving die gevaarlijk kan zijn voor werknemers. Er is niets zo vervelends wanneer er een ongeluk op de werkplaats voorkomt waar een medewerker bij betrokken is. Het is daarom ontzettend belangrijk dat de machines en apparaten op vaste basis gecontroleerd en geïnspecteerd worden. Zo weet je zeker dat de apparaten aan de veiligheidseisen voldoen en dat het personeel veilig met de apparaten aan de slag kan. Wil je weten hoe jij het beste kunt controleren of de apparaten in jouw werkomgeving veilig zijn om mee te werken? In dit blogartikel lichten we een aantal apparatentesters uit die in staat zijn een nauwkeurige inspectie van jouw apparaten uit te voeren.

In principe komt er om de zoveel tijd een inspectie langs om alle elektrische apparatuur binnen het bedrijf te testen om te zien of alles nog goed en veilig werkt. Deze controles worden uitgevoerd met een NEN3140 tester. Deze inspectie is niet verplicht, maar wel verstandig om te doen. Wanneer je een eigen NEN3140 tester in huis hebt, kun je deze inspecties ook zelfstandig uitvoeren. Zo kun je nog vaker en beter de kwaliteit van je apparaten controleren.

Nieaf-Smitt EazyPAT 3140 usb

Een van de populairste en bekendste testers is de Nieaf-Smitt EazyPAT 3140 usb. Dit is een multifunctionele apparatentester die alle verplichte testen volgens de richtlijnen uitvoert. De voordelen van deze tester zijn dat de tester een grote display heeft waardoor het een overzichtelijk beeld geeft van de resultaten. Daarnaast zijn de grenswaarden van de NEN3140-2022 volledig geïntegreerd in de apparatentester waardoor je gelijk kunt zien of jouw apparaat voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Je kunt er ook nog voor kiezen om geheugen toe te voegen aan de meter waardoor je tot 999 resultaten op kunt slaan.

Gossen Metrawatt m700K apparatentester set

Deze uitvoerige versie van een apparatentester is ideaal om te gebruiken voor het testen van mobiele bedrijfsmiddelen. Deze apparatentester test conform DIN VDE 0701, 0702 en is uitstekend geschikt om de veiligheid van mobiele, elektrische bedrijfsmiddelen te controleren. Doordat de tester handig verpakt is in een compacte aluminium koffer is deze testset ook ideaal om mee te nemen onderweg. Daarnaast bevat de Gossen Metrawatt m700K een differentiaalstroommeting en heeft de set een CEE-aansluiting, zodat apparatuur met 230/400 V 16 A ook getest kan worden.

Aanschaffen apparatentester

Het aanschaffen van de juiste apparatentester is belangrijk voor de veiligheid van het bedrijf en de veiligheid van de medewerkers. Wanneer je op zoek bent naar de juiste apparatenmeter kun je goed terecht bij meetmiddelen.nl. Zij staan bekend om hun uitstekende apparatuur en specialistische kennis. Als je nog vragen hebt met betrekking tot specificaties, regelgeving of andere vragen met betrekking tot apparatenmeters kun je uitstekend bij dit bedrijf terecht.