Iedereen kan het investeren leren. Er zijn veel verschillende soorten investeringen. Wanneer je je goed verdiept in de verschillende investeringen, dan kan het zorgen voor een leuke extraatje. Niet iedere investering leidt tot een positieve uitkomst. Hoewel we in het nieuws veel positieve berichten horen over bijvoorbeeld de crypto-investeringen, kan het ook zijn dat het finaal mis gaat. Hier hoor je dan ook minder vaak bericht over, aangezien niemand hier trots op is. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende soorten investeringen.

Er is een mogelijkheid om te gaan beleggen in een obligatie. Een obligatie is in principe een lening van een belegger aan een bedrijf of overheid. De lener maakt gebruik van het geld om iets te kunnen financieren. De belegger ontvangt hierbij rente over zijn investering. In tegenstelling tot vele andere beleggingen is een obligatie een vast renderende belegging. Een groot deel van de beleggers beleggen een deel van hun portefeuille in obligaties om op deze manier het risico van hun portefeuille te verspreiden. Als de aandelenmarkt op instorten staat, dan kunnen de obligaties helpen om de eventuele klap op te vangen.

Beleggen in aandelen
Wanneer je gaat beleggen in aandelen, dan koop je een aandeel. Een aandeel is in feite een klein stukje van een bedrijf. Je wordt hierdoor mede-eigenaar van het bedrijf en profiteert daarnaast ook van de inkomsten van het bedrijf. Aandelen kunnen een hoog rendement opleveren, maar brengen ook zeker een hoog risico met zich mee. Er zijn vele bedrijven waar je aandelen kunt kopen, deze bedrijven kunnen in waarde dalen of zelfs failliet gaan. Jouw aandeel in het bedrijf heeft dan vanzelfsprekend ook geen waarde meer.

Beleggen in crypto
De crypto is een digitale valuta die wordt beveiligd door de cryptografie. De meeste valuta’s van de crypto zijn gedecentraliseerde netwerken op basis van de welbekende blockchaintechnologie. De twee bekendste cryptovaluta’s zijn Bitcoin en Ethereum. Wil jij Bitcoin of Eth kopen? Het voordeel van de cryptomarkt is dat het 24/7 geopend is. De reguliere markt van de aandelen is niet 24/7 geopend. Bij crypto is de kans op een extreme winst redelijk groot. De waarde van de crypto is erg volatiel, dus de kans op verlies is ook enorm groot. Daarnaast is de cryptovaluta lastig te begrijpen. Er zijn maar weinig mensen die exact kunnen uitleggen wat het valuta exact inhoud.

Beleggen in vastgoed

Als je belegt in vastgoed dan koop je een pand. In de toekomst hoop je dat dit pand huur gaat opleveren en in die tussentijd zorgt voor kapitaalgroei door een waardestijging van het verhuurde pand. Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen beleggen in vastgoed. De eerste manier is de directe manier. Hierbij koop je een specifiek onroerend goed. Het betreft bijvoorbeeld een bepaald appartement dat je later gaat verhuren. Daarnaast heb je ook de indirecte manier. Dit betekent bijvoorbeeld dat je gaat beleggen in vastgoed door aandelen te kopen in een fonds wat vastgoed in haar bezit heeft. Tijdens het beleggen in vastgoed heb je een redelijk stabiele inkomst, aangezien de inkomsten van de huur vast staan. Het rendement is wel sterk afhankelijk van de verschillende regio’s. Een voorafgaand onderzoek is dus zeker van belang.