Waar ter wereld je ook bent, beton is ongeëvenaard populair. In de bouw, in de infrastructuur of voor vloeren, we vinden het materiaal tegenwoordig weer overal terug. Dit is niet voor niets, want het is erg sterk materiaal met een lange levensduur. Echter moet het hiervoor wel op de juiste manier door experts en met geschikte apparatuur worden verdicht en genivelleerd. Hiervoor zijn de machines van Lievers Holland erg geschikt. Lees hier waarvoor beton allemaal wordt gebruikt.

De meeste aangelegde wegen, bruggen en tunnels hebben een basis van beton. Er rijden zware voertuigen over de wegen en bruggen, die bovendien sterke trillingen veroorzaken. Het kan niet zo zijn dat de muren van een tunnel hier niet tegen bestand zijn of dat er langzaam barsten in de brug ontstaan. Daarom wordt op deze plek graag gebruik gemaakt van beton. Het is erg stevig en wanneer het op de juiste manier is behandeld, ook bestand tegen de kracht van zware voertuigen.

Bij de PREFAB
Tegenwoordig worden soms hele huizen in de PREFAB gemaakt, zodat op de bouwplaats alleen nog de juiste onderdelen met elkaar gecombineerd hoeven te worden. Dit is in vergelijking met de bouw een stuk kleinschaliger, waardoor veel materiaal makkelijker te bewerken is. Ook kun je veel onderdelen van beton met behulp van een triltafel verdichten. Zo’n triltafel neem je niet even mee naar de bouwplaats, maar gebruik je wel heel makkelijk in een fabriek. Dat betekent dus dat beton niet alleen op de bestemmingsplaats wordt gebruikt, maar ook voor diverse toepassingen in de PREFAB-industrie.

In de bouw
Tot slot is beton erg populair op de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan vloeren en muren van huizen. Vaak zijn deze in de basis van beton gemaakt. Hoe steviger het gebouw moet zijn en hoe zwaarder het belast zal gaan worden, hoe vaker voor beton wordt gekozen. Het is niet alleen erg sterk materiaal, maar heeft tegenwoordig ook een esthetische waarde. Veel mensen kiezen er dan ook bewust voor om een betonnen vloer in hun huiskamer open te laten liggen.