Heylen Warehouses bouwt voor huurder Broekman Logistics op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 een logistieke campus van 120.000 m2, waarvan Broekman Logistics 63.500 m2 zal huren. Hier gaat het bedrijf vanaf einde 2022 de opslag, assemblagediensten en uitgaande logistiek verzorgen voor Kubota, een groot Japans bedrijf in bouwmachines, in plaats vanaf de huidige locatie in Born. De gemeente Weert is nauw betrokken bij het project. Op woensdag 18 mei hebben de betrokken partijen twee Japanse kersenbloesembomen aangeplant om de uitgestelde ‘ground-breaking’ te vieren.

Normaliter wordt de start van de bouw gevierd met een ‘ground-breaking’, waarbij de grond vaak letterlijk wordt gebroken door middel van een schop die tijdens een ceremonie de grond in gaat. “Dit was door corona niet mogelijk, dus vieren we het nu alsnog”, zegt Rik Pek, CEO van Broekman Logistics. Er werden twee Japanse kersenbloesembomen geplant die in de Japanse cultuur geluk, optimisme en de veelbelovende start van elke nieuwe lente vertegenwoordigen.

Wethouder Wendy van Eijk is blij met de komst van Broekman Logistics op Kampershoek 2.0 en met de ontwikkeling van het bedrijventerrein, dat in mei nog het BREAAM-certificaat kreeg. “Toen ik in 2018 begon als wethouder van de gemeente Weert was dit terrein een grasveld, wachtend om ontwikkeld te worden. We hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ik ben Broekman Logistics dankbaar voor hun vertrouwen in dit bedrijventerrein en ook wil ik Kubota welkom heten op Kampershoek 2.0. Ik ben overtuigd van een goede en krachtige samenwerking.”