Parkmanagement ontzorgt, adviseert, informeert en voert hele praktische zaken uit voor ondernemers. Het is als het ware een graadmeter én vangnet voor vragen, meldingen en suggesties uit het klimaat van ondernemers. De echte waarde voor ondernemers is dat het team van Parkmanagement met deze vragen, suggesties, behoeften en informatie ook daadwerkelijk iets doet.

We zijn op het kantoor van Parkmanagement Weert op bedrijventerrein Leuken-Noord. Aan tafel zit Natasja Geelen, parkmanager sinds vorig jaar april. Natasja is Weertse van oorsprong, woonachtig in Weert en ze is al jarenlang ondernemer in Weert. Haar enthousiasme is merkbaar. Sinds haar komst is er het nodige veranderd bij parkmanagement Weert: een nieuw team, een nieuwe werkwijze en een nieuw elan. Het borrelt bij Parkmanagement Weert: van daadkracht, bezieling en geestdrift.

Bij de parkmanagementorganisatie is de afgelopen twee jaren de tendens van professionalisering doorgezet. Zowel achter als voor de schermen is de organisatie gestructureerd, slagvaardig en beter toegerust om de rol van ‘actieve schakel’ te vervullen.

Natasja: “We hebben de coronatijd nuttig kunnen gebruiken om de organisatie, administratie en werkprocessen goed door te lichten en aan te passen. Samen met het bestuur is het businessplan gefinetuned waardoor de richting is bepaald en de doelen duidelijk zijn. Hoe kunnen we beter laten zien waarom Parkmanagement onmisbaar is voor ondernemers, de gemeente Weert en partners waar we mee samenwerken? Hoor je ‘Parkmanagement Weert’, dan wil ik dat men weet wat het is en wat we doen en waar we voor staan.”

Een belangrijke positieve verandering is de uitbreiding van het team van Parkmanagement. Op alle cruciale onderwerpen voor bedrijven-terreinen en ondernemers heeft het team een specialist: veiligheid, duurzaamheid en arbeidsmarkt. “We vinden het belangrijk dat de juiste persoon op het juiste onderwerp acteert. Deskundigheid op onderwerp zorgt ervoor dat je inhoud kunt bieden en dus de ondernemer beter van dienst kunt zijn. En wellicht wel het allerbelangrijkste: ons team bestaat uit vijf ondernemers. We hebben de mentaliteit van een ondernemer en we spreken de taal van de ondernemer. Ook dat is een soort specialisme”, aldus Natasja.

Arbeidsmarkt en duurzaamheid krijgen de komende jaren onverdeelde aandacht bij Parkmanagement Weert. “Ik ben heel trots dat ik hiervoor Judith Brouns en Kevin van Pol heb kunnen toevoegen aan ons team. Beiden zijn Weertenaren in hart en nieren en bekende gezichten in de gemeente. Judith is eigenaar van Helder Personeelsmanagement B.V., een succesvol bedrijf gericht op alles wat personeelsmanagement raakt. Zij is onze vraagbaak voor het onderwerp arbeidsmarkt. Ons jongste (letterlijk en figuurlijk) teamlid Kevin is specialist op het gebied van duurzaamheid. Kevin is in de regio Weert het gezicht van EKB Nederland, een betrouwbare partij die zich succesvol richt op alles wat met energiemanagement en -transitie te maken heeft.”

Parkmanagement Weert zal, eventueel samen met partners als Keyport, gemeente Weert, Meet the Youngsters, Werk.kom en EKB Nederland, projecten initiëren en aanjagen waarvan ondernemers gebruik kunnen maken. Projecten die antwoorden geven en hulp bieden bij actuele uitdagingen rondom het ondernemen.

Uitstekende stad voor ondernemers
“Onze gemeente in het groen heeft een uitstekende strategische ligging, tussen Duitsland, België en op de kruising van Brabant en Limburg. Onze bedrijven kenmerken zich door regionale, nationale en internationale industrie, hoogwaardige maakindustrie, logistieke bedrijven en organisaties gericht op innovatie. Om de vraagstukken rondom ‘arbeidsmarkt’ en ‘verduurzaming’ het hoofd te bieden, zullen we gebruik moeten maken van onze kracht, van samenwerken en van het vasthouden aan de richting die we met z’n allen bepalen. Het is duidelijk dat we Weert goed moeten positioneren: het is niet alleen een ‘woonstad’ of een stad met vertier. Het is bij uitstek ook een stad met een diversiteit aan parels van bedrijven waar je uitstekend kunt werken. Laten we dat eens beter uitdragen”, aldus Natasja.

Uitgebreide informatie, o.a. over projecten en bijeenkomsten, en nieuws voor ondernemers tref je aan op de website van Parkmanagement Weert. Wil je contact, heb je een vraag, heb je nieuws of wil je een afspraak maken? Laat het weten. Natasja Geelen: natasja@parkmanagement-weert.nl

www.parkmanagement-weert.nl