Limburgse agrofood gerelateerde studenten zullen op 23 juni in de Villa Flora in Venlo het bedrijfsleven inspireren met innovatieve agrofood-concepten tijdens het event GROW. De studenten houden zich bezig met concepten op het gebied van de thema’s voeding, duurzaamheid en techniek. De nieuwe talenten laten zich op deze wijze zien aan hun potentiële werkgevers van morgen.

Nieuw talent bepaalt mede de toekomst van de bedrijven in de Limburgse agrofoodsector. Juist daarom is het zo belangrijk dat studenten in contact komen met en hun kijk op die toekomst kunnen presenteren aan het bedrijfsleven. Alleen dan krijgen deze potentiële werknemers de kans zich door te ontwikkelen in de praktijk en kan de arbeidsmarkt optimaal gebruik maken van de frisse blik van jonge aanwas.

Ontmoetingsplaats
De provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, LLTB en de Limburgse onderwijsinstellingen (HAS Hogeschool, Yuverta, Gilde Opleidingen/Vista College, Fontys Hogeschool en Maastricht University Campus Venlo) hebben, na drie eerdere succesvolle GROW-edities, besloten hun samenwerking op dit event middels het ondertekenen van een convenant te herbevestigen. Waar een online versie van het evenement vorig jaar noodzakelijk was, streeft de organisatie er dit jaar naar weer een fysiek event te organiseren, waarbij ontmoetingen tussen student en bedrijfsleven centraal staan.

Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven
“Ik ben er trots op dat studenten van alle onderwijslagen binnen het agrarische en food domein op een informele wijze kennis met elkaar kunnen maken tijdens GROW. Het ‘matchingsevent’ zorgt ervoor dat we talent weten te binden en boeien aan de mooie kansen die het innovatieve agrofood werkveld in Limburg te bieden heeft”, aldus gedeputeerde Lia Roefs van de provincie Limburg.

“Het mooie van GROW is de enorme diversiteit aan projecten die getoond wordt door de deelnemende onderwijsinstellingen. Hierin beantwoorden zij – vanuit diverse disciplines – een grote variëteit aan vraagstukken vanuit de agrofoodsector. De zichtbaarheid die studenten en de door hen ontwikkelde producten hier krijgen is van groot belang, alsook de connectie die hier gemaakt kan worden met ondernemers uit de regio. We hopen tijdens GROW 2022 bezoekers weer te verrassen en te inspireren, stellen de betrokken onderwijsinstellingen.”

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Renée Jenniskens, PR & Communicatie GROW, via rjenniskens@lltb.nl of 06-53205854.