WEERT – Hendrik de Kubber laat prinses Laurentien stralen door eigen succes
Moeite met lezen en schrijven: het is een probleem waar vandaag de dag nog steeds niet gemakkelijk over gepraat wordt. Schaamte is daar de grootste oorzaak van. Want wie kan er vandaag de dag niet een WhatsApp bericht beantwoorden, een mail lezen of op een etiket lezen wat erin zit? Het zijn – schrik niet – 2,5 miljoen mensen in Nederland en bijna 180.000 in Limburg.

Dat zou betekenen dat er altijd wel iemand in je omgeving is die dat treft. Alleen weten we het vaak niet van elkaar. Zo was dat ook bij Hendrik de Kubber. Hij had moeite met het begrijpen van formulieren, tel- en rekenwerk en digitale vaardigheden op zijn werk en in zijn privéleven. Je leest het goed: had. Want sinds hij zichzelf niet meer voor de gek hield, zoals hij zelf zegt, en een cursus heeft gevolg bij digiTaalhuis, is zijn leven compleet veranderd. Hendrik doet nu zelf zijn administratie. Tijdens het nazomerevenement van Konnekt’os gingen we hier openlijk met elkaar over in gesprek.

Op het evenement van Konnekt’os vertelt Hendrik de Kubber zijn persoonlijke verhaal aan het publiek. Eén van de gasten is prinses Laurentien en al bij binnenkomst herkende ze Hendrik van een eerdere ontmoeting. Bij het horen van zijn vooruitgang en overwinningen is de prinses zichtbaar ontroerd. Van trots. De verhalen en de successen van mensen zoals Hendrik geven haar de drive om door te gaan met haar ambassadeurschap. “Ik denk vanuit gelijkwaardigheid, vandaar ook dat ik het liefst in gesprek ga met de mensen om wie het gaat. Luister naar wat zij nodig hebben.” Dat was de boodschap van haar aan alle aanwezige Midden-Limburgse werkgevers.