WEERT – De Japanse machinefabriek Kubota heeft bevestigd dat zij het Europese distributiecentrum gaan verhuizen naar de Logistic Mill 21 Campus op bedrijventerrein Kampershoek in Weert.

Het nieuwe distributiecentrum van 62.000 m2 zal dienen als een hub voor Kubota’s continentale activiteiten, waarbij de verhuizing naar verwachting over ca. 12 maanden zal plaatsvinden. Als onderdeel van de verhuizing zal Kubota nauw blijven samenwerken met de wereldwijde supply chain-specialist Broekman Logistics.

De investering van Kubota in het nieuwe distributiecentrum gaat verder dan het bouwen van een toonaangevend distributiecentrum. Het bedrijf zal ook investeren in het personeel en gaat het operationele en managementteam uitbreiden.

Mikio Taguchi

Mikio Taguchi, President Baumaschinen GmbH en Executive Vice President Business Unit CE Europe bij Kubota Holdings Europe BV: “De verhuizing naar een gloednieuwe distributiefaciliteit in Nederland is een grote stap voorwaarts voor Kubota. De uitbreiding vertegenwoordigt een langdurige, omvangrijke investering in operaties van het bedrijf, en zal ons niet alleen helpen ons huidige serviceaanbod verder te verbeteren, maar ook de tevredenheid van dealers, distributeurs en uiteindelijk eindklanten te vergroten.”

Kubota
Kubota is een Japanse machinefabriek. Het bedrijf werd opgericht in 1890 en is gevestigd in Osaka. De producten lopen uiteen van dieselmotoren, grasmaaiers en tractoren tot pijpleidingen en waterzuiveringsinstallaties. In 1969 begon Kubota met de export naar de Verenigde Staten van een 21PK minitractor. Dit was meteen een succes, en in 1972 werd in Torrance (Californië) de Kubota Tractor Corporation opgericht. Omdat Amerikaanse fabrikanten zich uit deze markt hebben teruggetrokken is het merk een soortnaam geworden voor minitractors. Bij het bedrijf werken tegenwoordig meer dan 25.000 mensen in 25 fabrieken. Kubota produceert o.a. minigravers, wielladers, rupsdumpers en hydraulische hamers. Hierbij hoort Kubota bij de absolute wereldtop; in drie fabrieken worden 35.000 stuks geproduceerd die vervolgens wereldwijd worden afgezet.

Bedrijventerrein Kampershoek
Heylen Warehouses is volop bezig met de bouw van de Logistic Mill 21 Campus op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Logistic Mill 21 Campus in Weert is een logistieke ontwikkeling gelegen aan afrit 39 van de snelweg A2-E25 tussen Eindhoven en Maastricht, vlakbij de Belgische grens. Vier binnenvaartterminals op 10 tot 35 km en twee railterminals op 35 km gaven de doorslag om hier een distributiecentrum te bouwen.