MC Europe Weert

WEERT – Atos Medical, een toonaangevend bedrijf in laryngectomiezorg, kondigde zondag de overname aan van het toonaangevende Duitse tracheostomiebedrijf TRACOE medical GmbH, inclusief het in Weert gevestigde MC Europe B.V., en van het in het VK gevestigde Kapitex Healthcare LTD.

TRACOE medical is een in Duitsland gevestigd familiebedrijf voor tracheostomie, oorspronkelijk opgericht in 1958 en omvat tegenwoordig MC Europe. Kapitex Healthcare is opgericht in 1991 en is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf. Alle bedrijven hebben een langdurige en uitstekende expertise in het ontwikkelen en leveren van producten van hoge kwaliteit voor tracheostomiepatiënten en hebben een wereldwijd bereik met klanten in 90 landen.

“Ik ben zeer verheugd dat TRACOE, MC Europe en Kapitex zich bij de Atos-familie zullen voegen. We delen een sterke visie om het leven van patiënten met een nekstoma gemakkelijker te maken en we hebben aanvullende mogelijkheden waarmee we klanten wereldwijd in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het combineren van onze bedrijven ons vermogen zal versterken om de reis naar een globale speler in het tracheostomiesegment te versnellen door een gecombineerd ziekenhuis- en direct-to-consumer-model en met een sterke productievoetafdruk in Zweden en Duitsland”, zegt Britt Meelby Jensen, CEO van Atos Medical.

“We zijn verheugd om ons bij Atos Medical aan te sluiten. Onze bedrijven passen perfect bij elkaar en onze discussies hebben me overtuigd van onze sterke gedeelde waarden, toewijding aan mensen en het veranderen van het leven van mensen. Samen kunnen we geweldige dingen bereiken in het voordeel van patiënten over de hele wereld”, zegt Stephan Köhler, eigenaar en algemeen directeur van TRACOE Group. De transactie zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond.