WEERT – Op 3 november wordt in het Munttheater van Weert de winnaar van de Weerterlandprijs bekend gemaakt. De jury bestaande uit; Saskia Goedgeluk , Ralph Deguelle en Eric Lamkin brachten een bezoek aan Getnoticed en  Medicura, beide uit Nederweert en Metaalcenter Driessen uit Weert.

Getnoticed slaat de digitale brug tussen bedrijven en personeel. In totaal zijn er in de twee vestigingen in Nederweert en Amsterdam meer dan 30 “online recruitment vakidioten” werkzaam.

Medeoprichter Arjan Elbers vertelt vol trots hun succesverhaal. Het in 2009 gestarte webbouwbedrijf is uitgegroeid tot toonaangevend marktleider in online recruitment in 2021. Met klanten als Coolblue, Scania, Karwei, ABN-AMRO en veel meer zijn zij een serieuze kanshebber om in de schijnwerpers van het Munttheater de Weerterlandprijs te veroveren.

Ook bezocht de de jury  het Nederweertse bedrijf Medicura met ondernemer Dick van Aggel. Medicura is een innovatieve service organisatie voor het uitlenen, verhuren en/of verkopen van medische hulpmiddelen aan particulieren en zorginstellingen. Het bedrijf streeft ernaar om het functioneren van mensen met een beperking te verbeteren. Innovatie en servicegerichtheid staan hoog in het vaandel.

Daarna werd een bezoek gebracht aan Metaalcenter Driessen in Weert. Hier presenteerde Antal Driessen zijn onderneming. Het bedrijf is gestart als toeleverancier van bewerkt staal en non-ferro metalen en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat meedenkt in de totale klantenvraag van tekening tot realisatie. Vakmanschap, automatisering en digitalisering staan centraal. Hiernaast wil metaalservice Driessen jongeren enthousiasmeren voor techniek en laten zien hoe mooi de maakindustrie kan zijn. Twee serieuze kandidaten met elk een goed ondernemersverhaal.

De winnaar van de Weerterlandprijs wordt op 3 november in het Munttheater in Weert bekend gemaakt tijdens een feestelijke eindmanifestatie.