Landrat Stephan Pusch van de Kreis Heinsberg en Maike Hajjoubi, directeur van de euredegio rijn-maas-noord.

De Kreis Heinsberg wil nauwer samenwerken met Nederlandse gemeenten in het grensgebied waaronder Sittard-Geleen, Beekdaelen en de zeven gemeenten uit Samenwerking Midden-Limburg. Met ingang van 1 januari 2022 treedt de Kreis Heinsberg, een regionale bestuurseenheid in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, met meer dan 250.000 inwoners toe tot de euregio rijn-maas-noord.

Landrat Stephan Pusch wil meer samenwerking op het gebied van sport, onderwijs, gezondheid, cultuur, wandel- en fietstoerisme, bos- en natuurbrandbeveiliging, arbeidsmarkt, duurzaamheid en klimaat.

Euregio
Woensdag 29 september hadden vertegenwoordigers van de Kreis Heinsberg een ontmoeting met euregio-directeur Maike Hajjoubi in Heinsberg. Acht van de tien gemeenten in de Kreis Heinsberg grenzen direct aan de 77 kilometer lange grens met Nederland: Wegberg, Wassenberg, Heinsberg, Waldfeucht, Selfkant, Gangelt, Geilenkirchen en Übach-Palenberg. Hückelhoven en Erkelenz liggen in het oostelijke deel van de Kreis. Samenwerking Midden-Limburg omvat de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert.