NOORD-BRABANT – De provincie Noord-Brabant trekt vijf miljoen euro uit om de dertien grote bedrijventerreinen te helpen bij het waarmaken van ambities op het gebied van verduurzaming. De bedrijven willen uiteindelijk minstens zoveel energie opwekken als ze gebruiken.

Ze krijgen daar komende jaren hulp bij van de provincie, zo meldt het ED. In dit kader ging onlangs het project de Grote Oogst van start. De provincie helpt komende jaren dertien grote Brabantse bedrijventerreinen om duurzamer en groener te worden. Deze bedrijventerreinen gebruiken veel meer energie dan 600 kleintjes.

Terreinen
Het gaat om De Dubbelen in Veghel, de Theodorushaven in Bergen op Zoom, De Rietvelden in Den Bosch, De Hurk in Eindhoven, Vosdonk in Etten-Leur, Hoogeind in Helmond, de haven in Moerdijk, Vijf Eiken in Oosterhout, Moleneind in Oss, Ekkersrijt in Son en Breugel, Loven en Kraaiven in Tilburg en Haven in Waalwijk. Het is de bedoeling dat de kleinere bedrijventerreinen ‘vanzelf’ volgen.