In memoriam oud-wethouder Ad Balemans

WEERT – Op 22 juli jl. is oud-wethouder Ad Balemans op 84 jarige leeftijd overleden. De heer A.W.M. Balemans was na zijn vroegpensioen van 16 april 2002 tot 14 juni 2004 wethouder van de gemeente Weert, namens de VVD. 

Ad Balemans was werkzaam als scheikundig ingenieur bij de Arbeidsinspectie en het ministerie van Sociale Zaken met een bijzondere adviesrelatie naar andere ministeries en internationale organisaties. Werk en gezondheid stond daarin altijd centraal: veiligheid in de chemie, ontwikkeling van de arbeidshygiëne, ontwikkelingen in de bedrijfsveiligheidszorg; stress vanuit het werk en geestelijke gezondheidszorg; Hoe kan werk veiliger en gezonder? Zijn laatste project was met het NOC/NSF: Nederland in beweging. Ad Balemans schreef ook de nodige wetenschappelijke artikelen. Hij werd bekroond met de ridderorde van de Nederlandse Leeuw.