Op woensdag 3 november is het zover: de uitreiking van de Weerterlandprijs. Na een jaar van afwezigheid vanwege corona maken de succesvolle, onderscheidende bedrijven uit Weert en Nederweert in 2021 weer kans op een plek in de spotlight. Vanaf deze editie kunnen jonge ondernemers meedingen naar de titel De Belofte van het Weerterland.

De Weerterlandprijs is uitgegroeid tot dé ondernemersprijs van Weert en Nederweert. Het is inmiddels de vierde editie die plaatsvindt. Normaal gezien wordt de prijs om de twee jaar uitgereikt, maar vorig jaar gooide corona roet in het eten. De organisatie wil met vernieuwde energie dit jaar een podium bieden aan het ondernemerschap in het Weerterland.

Vierde editie
De winnaars van de prijzen zijn tot op de dag van vandaag zeer enthousiast over het podium en de kansen en mogelijkheden die de prijs hun geboden heeft. De eerste editie dateert uit 2014 en werd gewonnen door de Geitenmelkerij uit Stramproy. In 2016 viel deze eer te beurt aan Moonen Packaging uit Weert. In 2018 vielen Herpertz Kraanverhuur uit Nederweert (Weerterlandprijs) en Kr8tig uit Weert (Rabobank Verbindingsprijs) in de prijzen.

Het doel van MKB-Limburg, initiatiefnemer van de prijs, is de ondernemers uit de regio in de schijnwerpers te zetten, met elkaar te verbinden en zodoende te versterken. De ondernemersprijs wordt inmiddels breed gesteund door de beide gemeenten en het bedrijfsleven. Een onafhankelijke selectiecommissie maakt een selectie uit alle inzenders en stelt drie genomineerden voor aan de jury. Rotaryclub Weert-Land van Horne organiseert 3 november wederom de feestelijke finaleavond in het Munttheater in Weert. Dan wordt de winnaar van de prestigieuze prijs bekendgemaakt.

Jonge ondernemers
Dit jaar kunnen ook startende ondernemers een plek in de spotlights verdienen. Onder de naam De Belofte van het Weerterland wil de organisatie drie jonge ondernemers het podium bieden om zich aan de regio voor te stellen tijdens de finaleavond. Regionale bedrijven die mee willen doen kunnen via een pitch een groep ondernemers ervan overtuigen dat zij deze plek op het podium verdienen.

Meedoen aan de Weerterlandprijs heeft een grote impact. Winnaars van eerdere edities vertellen dat het hun wel energie heeft gekost, maar dat het nóg veel meer heeft opgeleverd. Winnaar van de ondernemersprijs 2018, Jan-Paul Herpertz, kijkt er met plezier op terug. ‘Ik vind het zeer waardevol dat een onafhankelijke jury op een professionele manier alle facetten van je bedrijf onder de loep neemt en dan tot een positief oordeel komt. Wat ik heel bijzonder vond, was dat ik deze geweldige avond samen met mijn kinderen kon vieren.’ Op de vraag of hij het weer zou doen hoeft Herpertz niet lang na te denken. ‘Natuurlijk zou ik het weer doen, ik kan het collega-ondernemers dan ook van harte aanbevelen.’

Rabobank Verbindingsprijs
Naast de Weerterlandprijs en De Belofte van het Weerterland heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck deze editie weer het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Vooral samenwerkingsverbanden ‘buiten de gebruikelijke paden om’ verdienen de Rabobank Verbindingsprijs. Tijdens de finaleavond worden drie kandidaten gepresenteerd en wordt er een winnaar uitgeroepen.

Start nominatie Weerterlandprijs 2021
Ken jij ondernemende bedrijven die de Weerterlandprijs of De Belofte van het Weerterland 2021 verdienen? Bedrijven waar de regio trots op mag zijn en die extra onder de aandacht gebracht mogen worden? Ben jij ondernemer en heb je interesse om deel te nemen aan dit evenement? Kijk dan snel op www.weerterlandprijs.nl voor informatie en nominatie. Inschrijven kan tot 31 juli aanstaande.