NAAM Pim van der Linden WOONT IN Nuenen GEBOREN IN 1981 SAMENWONEND MET Ingrid Wagemans TROTSE VADER VAN Faas (2) en Roos (1) GROOT LIEFHEBBER VAN vissen en (ouderwets) flipperen STAAT BEKEND ALS een man die open, eerlijk en direct is

We zitten midden in de vakantieperiode en de dagen worden korter. Cijfers leren ons dat het aantal inbraken dan ieder jaar weer stijgt. “Anno 2021 is het echter altijd belangrijk je beveiliging op orde te hebben”, vindt Pim van der Linden, eigenaar van A2B Security. De afgelopen tien jaar heeft hij met zijn bedrijf een goede reputatie opgebouwd in Noord-Limburg. Dankzij de mond-tot-mondreclame krijgt hij ook steeds meer voet aan de grond in onze regio. “Weert is een lokaal georiënteerde stad met een enerverende economie; een gezellige, levendige stad, waar je prettig zaken kunt doen.”

Goede beveiliging vraagt om meer dan een goed alarmsysteem. Het gaat in de eerste plaats om vertrouwen. Vertrouwen in techniek, maar vooral vertrouwen in mensen. Mensen die je persoonlijk kent en die op hun beurt jouw situatie thuis of op de zaak kennen. Daarom kies je liever een goede buur. Van der Linden – die zelf in één oogopslag alle details waarneemt en opslaat – garandeert dat A2B Security die lokale partner in beveiliging is. “Wij regelen alles wat met beveiliging tegen diefstal, brand of ongeoorloofde toegang te maken heeft. Je wilt toch te allen tijde je tastbare en ontastbare kostbaarheden beschermen.”

Op de vraag wat veiligheid voor hem betekent, antwoordt hij heel ad rem: “Dat je zorgeloos kunt leven en werken in de wetenschap dat jouw goud – je familie, je bezittingen of goederen – goed beschermd zijn. Dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan, omdat je weet dat je huis een veilig thuis is. En dat een ongenode bezoeker of brand op de zaak snel wordt opgemerkt.”

Gedreven door passie
De veertiger maakt zelf als stagiair kennis met het vak, wordt monteur en zet uiteindelijk (na zeven jaar) de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Thuis in Nuenen. Aan de keukentafel. “Ik word gedreven door passie voor het vak en door de uitdaging van het ondernemen. Voor mij een perfecte combinatie. Ondernemen is een spelletje dat je nooit uitspeelt; je kunt continu innovaties, nieuwe kansen en procesverbeteringen ontdekken. Vanaf het begin ben ik gefascineerd door de veelzijdigheid, zowel in klantenkring als in beveiligingstechniek.”

Ondertussen telt zijn bedrijf zo’n dertig medewerkers, op kantoor en in het werkveld. Vanuit twee locaties (in Helmond en Venray) worden slimme en betrouwbare beveiligings-systemen gerealiseerd en onderhouden voor talloze bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Bewust in een geografisch beperkt werkgebied waar A2B Security de situatie en beveiligingsuitdagingen kent, als een goede buur. “We beheersen het complete proces, van ontwerp, engineering, installatie, onderhoud tot 24/7 servicedienst.”

Integriteit hoog in het vaandel
Over referentieprojecten praat Van der Linden liever niet. Integriteit staat hoog in het vaandel. “We doen er alles aan om menselijke en materiële schade te voorkomen en om de continuïteit van een bedrijf te waarborgen. Betrouwbaarheid en loyaliteit zijn daarvoor essentieel. We werken graag samen met partners met dezelfde mentaliteit, zoals SSG-Visionsecurity van Robèr Sanders dat veel bedrijven en bedrijventerreinen beveiligt in Weert en omstreken.”

A2B Security is actief in inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabeveiliging en toegangscontrole. In 2019 wint het bedrijf de Young Talent Award Nuenen, met name voor het lef. “We werden bejubeld omdat we onze nek uitstaken en als jong bedrijf tegen de wind in groei wisten te realiseren in de installatiebranche”, zegt Van der Linden die terugkijkt op een mooi moment dat zijn netwerk een boost heeft gegeven.

Beter, sneller en persoonlijker
Deze pluim schetst dan ook een beeld van de onderneming van deze bevlogen ondernemer. Van der Linden is iemand die zich vastbijt in een project, met een no-nonsense houding duidelijk advies geeft en tegen iedereen (klant en medewerker) to-the-point is. “Naast onze persoonlijke en eerlijke aanpak onderscheiden wij ons door scherpe tarieven en een goed serviceapparaat. Mensen kunnen ook met bestaande installaties bij ons terecht voor service en onderhoud. We werken met een gratis overstapservice waarmee wij nieuwe klanten ontzorgen. De contracten en meldkamerdiensten nemen we geruisloos over. Hoewel de klant dit natuurlijk wel merkt”, voegt hij lachend toe, “omdat de dienstverlening beter, sneller en persoonlijker wordt.”

Tot slot benadrukt hij dat tegenwoordig beveiliging geen uitzondering op de regel meer is, maar bittere noodzaak. “Bij nieuwbouw-projecten wordt niet meer gevraagd of een beveiligingsinstallatie meegenomen moet worden. De vraag is nu: welk bedrijf gaat dit verzorgen? Voor mij is dat de normaalste zaak van de wereld. Zelf zal ik thuis sneller het alarm inschakelen dan de deur op slot doen.”