Inge de Wit neemt afscheid als bestuurder van SJG Weert

WEERT – Inge de Wit zal per 1 september haar functie als bestuurder van SJG Weert neerleggen. Zij is sinds 2017 actief als bestuurder van het Weerter ziekenhuis en maakt een volgende stap als bestuurder van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. De Raad van Toezicht van SJG Weert laat binnenkort weten, hoe zij opgevolgd gaat worden.

Inge de Wit: “Ik heb de afgelopen jaren met veel mensen hard gewerkt aan de toekomst van dit mooie ziekenhuis. We komen langzaam op het punt dat we een van de zwaarste fases van het bestaan van SJG Weert kunnen afsluiten en een nieuwe fase ingaan. Dat vraagt om een frisse wind. Ik heb hier goed over nagedacht en denk dat het moment daar is om het stokje over te laten nemen.”

Karel van der Esch, voorzitter Raad van Toezicht over het vertrek van Inge de Wit: “Inge heeft als bestuurder van SJG Weert echt durven kijken naar de toekomst van het ziekenhuis en daarin samen met haar team moeilijke, maar hele waardevolle besluiten genomen. Daarmee heeft ze hele mooie resultaten geboekt. Het is nu zaak om door te pakken en op zoek te gaan geschikte opvolging die deze besluiten verder in de praktijk gaat brengen. Zo hebben de organisatie en de medewerkers de zekerheid dat we de koers die we hebben ingezet, kunnen doorzetten. We denken hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven. We wensen Inge heel veel succes met haar nieuwe uitdaging.”