Statterbrök prijsvraag stadsbruglocatie Weert | render by Backbone Visuals

WEERT – De gemeente Weert heeft deze week de winnaar bekendgemaakt van de ontwerpwedstrijd voor een ‘iconisch’ gebouw bij de stadsbrug. Ook BAM Wonen maakt haar inzending nu bekend.

Bam Wonen: ‘Komend vanuit het noorden over de  Eindhovenseweg onderscheidt zich tussen de molen en het kanaal een brede, gestructureerde groene ruimte met daarin, als coulissen geplaatst, gebouwen. Je nadert de stad.  Het silhouet met de Martinustoren is zichtbaar. Bomen begeleiden deze groene ruimte.

Vanuit het noorden willen wij deze groen ruimte, aan de rechter zijde, als een  landschap doortrekken door en over onze gebouwen heen. Zo wordt Statterbrök een volwaardig onderdeel van de kwaliteit van de groene Beekpoort Noord en de stadsentree van de Eindhovenseweg.

Lees meer over het plan via de website van VFO Architects | Urban design