Gijs en Jan Royakkers

Het verhaal van Royakkers Planten & Fruit begon een dikke 30 jaar geleden, in 1986. Jan en zijn broer bouwden in Kinrooi zelf een serre om aardbeien in te kweken. Enkele jaren later begonnen ze ook met ander fruit. In 1991 voegden ze frambozen en braambessen toe aan het assortiment.

De laatste jaren groeide Royakkers sterk als bedrijf. Toch willen vader Jan en zoon Gijs niet te hard van stapel lopen. “Net als ons fruit willen we gezond groeien. Niet zo snel mogelijk zo groot mogelijk worden, maar wel geduldig, in goed overwogen stappen groeien zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft.”

Vandaag beschikt Royakkers over meer dan 20 hectare grond waarop jaarlijks meer dan 720 ton fruit wordt gekweekt. De aardbeien, frambozen, braambessen en fruitplanten worden geëxporteerd over zowat heel Europa. “Als fruitteler is het onze plicht om zo veel mogelijk zorg te dragen voor de natuur. Zonder een gezond klimaat kunnen we immers niet doen wat we zo graag doen.” Met die gedachte doet Royakkerstal van inspanningen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf zo klein mogelijk te houden

Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi: Na de eerste en lekkerste asperges van Vlaanderen nu ook opnieuw de eerste en lekkerste braambessen van Vlaanderen’. Proficiat Gijs Royakkers en vader Jan met de nieuwe teelt ‘Sweet Royalla’ een heerlijke zoete braambes die klaar is om de wereld te veroveren’.