WEERT – Een van de vier overgebleven ideeën in de ontwerpwedstrijd van Weert voor een ‘iconisch gebouw’ bij de stadsbrug is nu bekend. Buro Kade uit Den Bosch heeft het ontwerp gepubliceerd en is afgevallen.

Het gemeentebestuur van Weert schreef in december een wedstrijd uit, omdat de raad een opvallend gebouw wenst te krijgen dat de entree van de stad markeert. Niet alleen een herkenningspunt langs de Zuid-Willemsvaart te krijgen, maar ook een pand dat voor ‘levendigheid’ in openbaar gebied zorgt. Uit 29 inzendingen zijn vier finalisten gekozen die een schetsontwerp uitwerken.

Het team van ‘de Brugwachter’, één van de vier finalisten, heeft deelgenomen aan de eindronde met bovenstaand ontwerp. ‘Een iconisch gebaar met een Weertse maat, een gebouw wat een antwoord geeft op de maatschappelijke behoeften in het Weert van nu en in de toekomst. Een gebouw wat maximaal kan meebewegen naar de behoeften die we nu nog niet kennen.’  

Team Brugwachter
Bureau Kade
SMT Bouw en Vastgoed
John Jacobs Advies & Management
Boink Project- & Energiemanagement B.V.
Studio Solarix