EINDHOVEN – Eindhoven Airport heeft plannen om op termijn vier Duitse steden te bereiken met commerciële elektrische vluchten. In 2026 begint echter eerst een proef op de luchthaven met twee of drie dagelijkse vluchten naar Groningen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. In eerste instantie wordt gevlogen met toestellen die geschikt zijn voor maximaal negen passagiers. Eindhoven Airport is voornemens om samen met de regionale luchthavens in Rotterdam en Groningen en de Schiphol Groep over vijf jaar de regionale luchthavens met elkaar te verbinden.

Afstand
De initiatiefnemers rekenen erop dat in 2026 vluchten mogelijk zijn tot zo’n 250 kilometer. Dat is de afstand van Eindhoven naar Groningen. De verwachting is dat met name zakenreizigers over een paar jaar wel willen betalen voor verbindingen die nu nog niet per vliegtuig worden uitgevoerd omdat er niet genoeg vraag is om regelmatig een groot vliegtuig met vele tientallen plekken te vullen.

Eindhoven Airport kijkt verder. Ze mikken op commerciële elektrische vluchten tussen Eindhoven en Bremen, Stuttgart, Hamburg en zelfs München.