Burgemeester Raymond Vlecken

WEEERT – Burgemeester Raymond Vlecken vertrekt eind mei uit Landgraaf om dan in die functie verder te gaan in Weert. Dat blijkt uit een brief van gouverneur Theo Bovens aan de gemeenteraad van Landgraaf. Zo meldt dagblad ‘De Limburger’.

Op het moment dat Vlecken weg is, zal in Landgraaf een waarnemer aantreden. In de brief aan de gemeenteraad laat Bovens zijn licht schijnen over hoe het gaat met het invullen van de vacature van de burgemeester van Landgraaf. Want er is een complicerende factor, namelijk de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Bovens wil de lijn volgen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZ), dat over burgemeestersbenoemingen gaat. BZ vindt dat voorkomen moet worden dat de oude gemeenteraad en ook de nieuw gekozen raadsleden van Landgraaf zich met het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester gaan bezighouden.