Peter Thissen

Ook in tijden van corona is het belangrijk om contact te houden met onze leden. Daarom vond de ledenbijeenkomst plaats in de vorm van een webinar. Vanaf het podium in De Maaspoort legden we verbinding met de leden. Goed om te zien dat ze in groten getale inlogden. Het was bovendien in technisch opzicht perfect georganiseerd. Alle reden dus om hier een vervolg aan te geven door meer webinars te organiseren.

Het coronavirus maakt niet alleen fysieke bijeenkomsten onmogelijk. Het heeft er ook voor gezorgd dat een aantal projecten vorig jaar geen doorgang kon vinden. Maar van uitstel komt geen afstel. Wat vorig jaar gepland stond, gaat dit jaar alsnog plaatsvinden. Onze doelstelling is voor de ondernemers op de BIZ-bedrijventerreinen optimale omstandigheden te realiseren om economisch succesvol te zijn. Daar werken we keihard aan.

In dit kader wil ik u graag bijpraten over onze speerpunten. Op het gebied van infrastructuur blijven we lobbyen voor een verbreding van de A67. Hoog op onze agenda staat ook de railverbinding met Duitsland, een project dat al tien jaar loopt maar nu voorzichtig de goede kant op gaat. Dit moet zorgen voor een stevige verbinding in personen- en goederenvervoer van Eindhoven via Venlo naar Düsseldorf. Om bij het treinvervoer te blijven: we maken ons ook hard voor een nieuw station in Grubbenvorst. Dit noemen we station Tradeport Noord, erg interessant voor de bedrijven die daar gevestigd zijn. Een ander punt is de veiligheid op onze terreinen. Zeer tevreden zijn we met de inzet van boa’s, zodat er een einde kan worden gemaakt aan het illegaal parkeren van vrachtwagens.

Wat we ook moeten voorkomen is de uitstroom van goed opgeleide mensen uit Venlo. Dat willen we voor elkaar krijgen door het contact met de opleidingsinstituten verder te verbeteren. Studenten moeten onze bedrijven eerder en beter leren kennen. Stageen afstudeerplekken bieden hiervoor de ideale mogelijkheid. Er zijn in Venlo bovendien volop vacatures, daar hoeven ze niet voor naar de Randstad.

Tot slot gaan we natuurlijk aan de slag met duurzaamheid. We zijn er trots op dat we als ondernemersclub samen met de gemeente Venlo, LWV en Rabobank 1,8 miljoen euro subsidie hebben opgehaald. Nu is het zaak om concrete projecten op te pakken. Het was bijzonder prettig om te ervaren dat tijdens de ledenbijeenkomst hieromtrent veel ideeën ontstonden. We blijven elkaar digitaal ontmoeten en kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

Peter Thissen
Voorzitter Ondernemend Venlo