Bert Mennings directeur Limburgs Museum | Foto Jeroen Kuit

De Maas stroomt tot en met eind augustus 2021 door het Limburgs Museum. Een grote groep kunstenaars dompelt je in de tentoonstelling Machtige Maas onder in beeld, licht en geluid. Ze reflecteren op de rivier die door de Limburgers liefkozend ‘Mooder Maas’ wordt genoemd.

Zo ervaar je de Maas als muze, als inspiratiebron voor bijvoorbeeld landschapsschilders. Je ziet de Maas ook als monster, als regenrivier van 130 Limburgse kilometers die hele steden en dorpen kan overstromen. Je leert de Maas kennen als moordenaar, als een door de industrie vervuilde stroom water, vol met gif en plastic. En natuurlijk voel je de Maas als moeder.

Multidisciplinaire tentoonstelling
Gastcurator Servé Hermans brengt met de tentoonstelling Machtige Maas de vertelkracht van het theater naar het museum. Hermans – zelf acteur, regisseur en artistiek leider bij Toneelgroep Maastricht – verzamelde speciaal voor deze multidisciplinaire tentoonstelling een heel kunstenaarscollectief om zich heen. Zoals de internationaal vermaarde beeldende kunstenaars Claudy Jongstra en Berlinde de Bruyckere. Maar ook ontwerper Tim Scheffer, filmmaker Rob Hodselmans, componist Kwinten Mordijck, de schrijvers Annet Bremen en Frans Pollux, videokunstenaar Arjen Klerkx, lichtontwerper Uri Rapaport en acteur Huub Stapel droegen bij aan Machtige Maas. Gedurende de tentoonstelling worden er doorlopend filmdocumentaires over de Maas getoond in het Museumtheater. www.limburgsmuseum.nl Machtige Maas in het Limburgs Museum

Weer gezellig met uw collega’s op stap? Zodra het volgens de coronamaatregelen weer mogelijk is, ontvangen we u van harte samen met uw collega’s in het Limburgs Museum. We denken graag met u mee over een coronaproof bedrijfsuitje met een inspirerend bezoek aan het museum, een hapje en een drankje. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@limburgsmuseum.nl of 077 352 2112.