Lidy Rutten

Op het moment dat ik deze column schrijf, ligt er sneeuw. Het was zelfs alarmcode rood en de strooiwagens moesten snel uitrijden. Alleen de doorgaande wegen worden door de gemeente gestrooid. Ondernemend Venlo heeft daarom sinds 2019 in overleg met de gemeente een samenwerking opgesteld zodat de onderliggende wegen op bedrijventerreinen in eigen beheer gestrooid mogen worden.

Hoe gaat dit nu in zijn werk? Zodra er een weeralarm wordt uitgegeven krijgt onze uitvoerder een seintje van de gemeente met de instructie wanneer en hoeveel gram/m2 zout en pekelwater er gestrooid mag worden. Er wordt vooral preventief gestrooid. Strooien alleen helpt echter niet altijd voldoende. Voor een optimale werking is (veel) verkeer nodig. Het strooien heeft pas eff ect als het zout wordt ingereden door verkeer: des te meer verkeer, des te beter gaat het zout werken.

Verder goed nieuws voor het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. We hebben uitstel gekregen voor de hercertifi cering. Het huidige certifi caat blijft nog tot oktober 2021 geldig.

De afgelopen weken heb ik meerdere rondes over de bedrijventerreinen gereden. U ziet dit natuurlijk niet maar geloof mij: ik ben er wél. Ik heb de nieuwe bebording gefotografeerd en gedocumenteerd. Oude bebording is vervangen en overbodige bebording is weggehaald. Tevens heb ik een paar aanpassingen doorgegeven die op dit moment worden uitgevoerd, maar over het algemeen ziet het er prachtig uit. Uniformiteit is belangrijk voor een goede samenwerking en ook is het belangrijk om te tonen dat alle 20 bedrijventerreinen even belangrijk zijn voor Ondernemend Venlo.

Momenteel is bezoek aan u bijna niet mogelijk. U kunt mij echter altijd een mail sturen met de vraag of ik even wil bellen. U hoeft niet altijd een vraag te hebben; het is prettig om contact te houden.

Lidy Rutten
Parkmanager
T 06-22 029 721
E info@parkmanagementvenlo.nl
w ondernemendvenlo.nl/parkmanager