Centrumplan Nederweert

NEDERWEERT – De Ondernemers Vereniging Nederweert (OVN) heeft een petitie overhandigd aan burgemeester Op de Laak en wethouder Koolen. De actie was erop gericht aandacht te vragen voor de onzekere situatie waarin veel lokale ondernemers momenteel verkeren als direct gevolg van de lockdownmaatregelen.

De petitie laat het gemeentebestuur niet onbewogen. De nood is immers hoog. Wethouder Koolen: “We stimuleren onze plaatsgenoten lokaal in te kopen. Vooral door te laten zien wat er ondanks de lockdown wél allemaal mogelijk is.”

Coronaproof
Het op bestelling afhalen van producten en etenswaren was al enige tijd mogelijk. Sinds 3 maart zijn de mogelijkheden voor winkels enigszins verruimd door winkelen op afspraak mogelijk te maken. Veel ondernemers hebben inmiddels slimme en veilige oplossingen bedacht, waardoor verantwoord winkelen mogelijk is: coronaproof en toch gastvrij.

Winkelbezoek
Voor ondernemers is het echter belangrijk dat ook klanten op de hoogte zijn van wat er wel en niet kan met betrekking tot winkelbezoek. Bestelt u iets online bij een lokale ondernemer, dan kunt u uw bestelling vaak zonder afspraak ophalen bij de winkel. U kunt ook een afspraak maken voor een winkelbezoek. Hoe werkt dit precies?

  1. Maak online of telefonisch een afspraak bij een winkel.
  2. U ontvangt een bevestiging met een tijdslot waarin u kunt winkelen. Er zit minimaal 4 uur tussen de bevestiging en de gemaakte afspraak.
  3. Kom alleen naar de afspraak. Hebt uw klachten? Kom niet naar de afspraak, ga in thuisquarantaine en laat u testen.
  4. Winkels mogen maximaal 1 persoon per 25 m2 ontvangen. Er mogen in elk geval 2 klanten per verdieping worden ontvangen, ongeacht de grootte van de winkel. Er mogen maximaal 50 klanten tegelijk in de winkel zijn.
  5. De afspraken zijn voor een tijdslot van minimaal 10 minuten. Klanten mogen eerder weg. Maar in overleg met de ondernemer kan een tijdslot ook langer duren. De ondernemers begrijpen dat u even de tijd wilt nemen om inspiratie op te doen. Ze willen u daar natuurlijk ook de gelegenheid voor bieden. En een afspraak maken betekent uiteraard niet dat u verplicht bent iets te kopen. De ondernemers zijn blij u weer te mogen verwelkomen!