Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings. Foto: Irene van Wel

WEERT – Gisteren werden de laatste vier Futureproof Awards van dit jaar uitgereikt aan winnaars uit de bouwsector. De uitreiking vond plaats tijdens Real Estate & Building Futureproof. Lister Buildings (met kantoren in Weert, Den Bosch en Amsterdam) heeft een Futureproof Award in de categorie ConTech Bedrijf 2020 gewonnen.

ConTech Bedrijf is de prijs voor de snelst groeiende of meest impactvolle start-up, scale-up of technologiebedrijf van het jaar. Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings is trots, zo laten weten tegenover Vastgoed Journaal. Hij zegt dat de prijs onderstreept dat het bedrijf op de goede weg is en veel vertrouwen geeft voor de toekomst. “Er moet iets gebeuren in Nederland om meer slimme woningen te bouwen op een efficiënte en circulaire wijze. Dat kan alleen als de bouwindustrie digitaliseert, systematiseert en sterk verduurzaamt. Daar maken wij ons hard voor.”

Lister Buildings in Weert
Door als full-service ontwikkelaar de planvorming, het ontwerp, de productie en het beheer te integreren in één digitaal platform realiseert Lister efficiënter en sneller betaalbare woningen met een betrouwbaar, voorspelbaar en minder foutgevoelig proces.

In Weert worden in 2024 aan de Peelterbaan jaarlijks minstens duizend houten woningen geproduceerd voor de Nederlandse en Duitse woningmarkt. Die verwachting spreekt Wim Boers, founder COFFR, uit aan het eind van zijn presentatie. Zijn vastgoedorganisatie COFFR wil hiervoor 50 miljoen euro investeren met haar dochteronderneming Lister Buildings. De nieuwe productiefaciliteit is inmiddels gebruik genomen.