Michel Graef

LEUDAL – Michel Graef (32) uit Horn is in een extra openbare raadsvergadering beëdigd als wethouder van Ruimtelijke Ordening. Hij neemt de plek over van Arno Walraven (65) die eerder deze week afscheid nam als bestuurder vanwege zijn gezondheid.

Graef is geen onbekende in het gemeentebestuur van Leudal. Hij neemt al sinds 2014 zitting in de gemeenteraad en is sinds 2017 voorzitter van de fractie Samen Verder. Met het aanvaarden van het wethouderschap krijgt Samen Verder ook een nieuwe fractievoorzitter. Leon Linssen uit Nunhem neemt het stokje over van Graef. Linssen zit als sinds 2002 in de gemeenteraad, eerst in de voormalige gemeente Haelen en sinds de samenvoeging in de gemeente Leudal.

Politiek
De vrijgekomen plaats van Graef in de gemeenteraad wordt ingevuld door Jan Engelen uit Roggel. Engelen heeft nog geen ervaring als raadslid, maar neemt al ruim vijf jaar zitting in verschillende commissies van de gemeente Leudal. Walraven is dinsdagavond bij zijn afscheid als wethouder benoemd tot ereburger van de gemeente Leudal.