Afbeelding via Blankers Schoon

WEERT – Het goede voornemen van Blankers Schoon voor het nieuwe jaar is nóg duurzamer te werken. Daarom heeft de in Weert gevestigde schoonmaakspecialist sinds kort het dak voorzien van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen is een belangrijke volgende stap op weg naar het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.

De opbrengst van de zonnepanelen is ruim voldoende om de organisatie te voorzien van (groene) stroom.

Duurzaamheid
Duurzaamheid en schoonmaak gaan niet samen. Dat is waarschijnlijk een van de grootste misvattingen die er zijn, maar vanzelfsprekend is het niet. Blankers Schoon streeft naar een volledig CO2-neutrale manier van werken en heeft al behoorlijke stappen gezet in de goede richting. Zo heeft het bedrijf onder andere, naast zonnepanelen, in het gehele pand ledverlichting en wordt uitsluitend met milieuvriendelijke producten gewerkt.

Made Blue
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent niet alleen goed zijn voor de natuur, maar ook voor elkaar. Daarom is Blankers Schoon in 2017 de samenwerking aangegaan met Made Blue. Iedere liter water die wordt bespaard, stellen zij ter beschikking aan landen waar schoon water niet vanzelfsprekend is. In 2019 heeft Blankers Schoon maar liefst circa twee miljoen liter water bespaard.