De minister van Infrastructuur & Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen heeft maandag 17 augustus een werkbezoek gebracht aan A.A.S. WellColl Weert, onderdeel van een groep van autoschade bedrijven met tevens vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond en Sittard. FOCWA, de brancheorganisatie voor het schadeherstelbedrijf, heeft het bezoek geïnitieerd.

Er werd gesproken over de algemene ontwikkelingen bij autoschade-, ruitschade- en caravan- camper schadeherstelbedrijven. Specifiek werd stilgestaan bij de steeds complexer wordende voertuigen en daarmee gepaard gaande eisen aan opleiding en training. Dit heeft invloed op de verkeersveiligheid en stelt schadeherstelbedrijven voor grote uitdagingen en investeringen, die ten tijde van de Corona-crisis extra uitdagend zijn.

Speerpunten
In een rondgang door het bedrijf zijn de volgende speerpunten aan de minister gepresenteerd:
– de in een auto carrosserie gebruikte materiaalsoorten en verbindingstechnieken;
– de invloed van een All in One spuitcabine in een schadeherstel bedrijf;
– het meten en maken van kleuren mbv een spectrophotometer;
– het kalibreren van radar en camera sensoren middels een state of the art Mahle ADAS meetsysteem;
– het binnen 5 minuten ontsmetten met ozon om auto’s corona proof weer aan klanten te overhandigen;

Activiteiten
Tevens werd de diversiteit van de activiteiten binnen de WellColl Groep gepresenteerd. En hoe een diversificatie met autolease, busverhuur, bedrijfswageninrichting, oldtimer repair en de nieuwste activiteit “WellColl Special Paints” juist nu bijdraagt aan de continuïteit van de organisatie. FOCWA directeur Femke Teeling praatte de minister bij over het belang van vrije toegang tot voertuigdata en de behoefte van belanghebbenden in de branche om afspraken hierover te maken.