WEERT – De horeca is al enkele weken beperkt open, maar toch zijn veel gasten afwachtend of blijven zelfs weg. De Weerter ondernemers hebben maatregelen genomen zodat niets een bezoek in de weg hoeft te staan.

Een hapje of drankje kan weer. Toch laten veel gasten het afweten en loopt de bezetting  achter. Een rondgang langs verschillende horecazaken in Weert leert dat er veel maatregelen genomen zijn om te zorgen dat gasten veilig zijn.

Heropening
Anne de Bruijn van De Soos is blij dat ze weer gasten mag ontvangen. “Gezondheid gaat boven alles. Daarom blijven we ons inzetten om het voor onze gasten en onszelf zo veilig mogelijk te doen. Dubbele tafels, spelregels, tijdvakken, desinfectie stations, poetsschema’s en al het glaswerk gaat door de spoelmachine.”

Ze nodigt gasten uit om het vooral samen te doen en te genieten van wat er wel weer kan. “We weten wat we doen, we zijn gezond en voorbereid op alles.”

Maatregelen
Tako Tak van De Liefhebber merkt dat veel gasten afwachtend zijn. “We hopen dat men weer terugkomt door te laten zien dat we op de juiste manier met de maatregelen in de horeca omgaan. We nemen dit serieus. Zo is onder meer de toetreding van het tuinterras buitenom in plaats van door de zaak, doen we een gezondheidscheck bij reservering en aankomst en worden tafels, stoelen en menukaarten gedesinfecteerd na elk gebruik.”

Tak benadrukt dat hij zijn best doet om aan alle voorwaarden te voldoen. “Dit is in het belang van de gast, ons personeel en ter voorkoming van een eventuele nieuwe lockdown.”

Regels
Raymond Houben van De Oelepot en De Brouwer laat weten dat hij zich ook houdt aan alle regels die nodig zijn. “Mensen hebben overigens zelf ook een verantwoordelijkheid. Als je ziek bent, blijf je thuis. De horeca ligt onder een vergrootglas terwijl in andere branches veel meer is toegestaan. Het lijkt wel of er met twee maten gemeten wordt.”

Over de bezetting is Houben redelijk tevreden. “Zeker in de weekenden worden de terrassen hier op de Oelemarkt goed bezocht.”