Gertjan Reijnders en Sander Timmers: ‘We doen alles in eigen beheer, zo behouden we de regie en garanderen we hoge kwaliteit’ Fotografie: Dion Huiberts

Reijnders Onderhoud heeft alle diensten in huis: schilderwerk, hout- en betonreparaties, timmerwerken en glas zetten. De vakmensen weten in Venlo en omgeving de meest uiteenlopende panden uitstekend te onderhouden op lange termijn. Volledige ontzorging waardoor vastgoed waardevast blijft. Dat leidt tot flinke kostenbesparingen bij bedrijven, woningbouwcorporaties, VvE’s, instellingen en vastgoedbeheerders.

Tekst: Wesley Hegge

Villa Flora werd speciaal gebouwd voor de Floriade in 2012. Reijnders Onderhoud zorgt ervoor dat het toonaangevende Brightlands Campusgebouw in perfecte staat blijft. “Momenteel behandelen we de houten pijlers aan de buitenkant”, zegt bedrijfsleider Sander Timmers. “De verf die wij hiervoor gebruiken is een duurzaam product dat niet alleen een mooie uitstraling geeft aan het hout, maar ook de onderhoudsintervallen verruimt, waardoor onderhoudskosten worden bespaard.”

Onderhoudsplan
Verschillende bedrijven, instellingen en scholen in Venlo maken gebruik van een onderhoudsplan: onder meer VieCuri, Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) en Hertog Jan Brouwerij. Daarnaast is er een scala aan jaarlijks terugkerende klanten zoals Fresh Park Venlo, gemeente Venlo, Pentair Haffmans, woningcorporatie Woonwenz, zorg-organisatie De Zorggroep en meerdere VvE’s (Vereniging van Eigenaars).

“Veel klanten hebben we al tientallen jaren, sommige zelfs vanaf de oprichting in 1966”, zegt eigenaar Gertjan Reijnders. Hij is de derde generatie en nam vorig jaar het stokje over zijn ouders. Onder zijn hoede is het bedrijf één organisatie geworden. “In Venlo kent men ons wellicht nog als Reijnders Schilderwerken. Onze nieuwe naam past beter, omdat we de focus verlegd hebben van projectmatige uitvoering naar ontzorging op langere termijn waarbij we alle onderhoudswerkzaamheden uit handen nemen.” Die vraag is ingegeven door de markt, zo legt Reijnders uit. “Vastgoedeigenaren willen het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het onderhouden van hun pand, zodat ze zich kunnen richten op hun core business. Steeds meer mensen zien in dat planmatig totaalonderhoud een fikse kostenbesparing oplevert. Je voorkomt achterstallig onderhoud en het pand behoudt zijn uitstraling waardoor het vastgoed waardevast blijft.”

Venlo en omgeving
Het bedrijf is al jaren actief in Venlo en is onlangs verhuisd naar de Kazernestraat. Reijnders: “We hebben ook vestigingen in Venray en Boxmeer. Een vestiging in Venlo vinden we ontzettend belangrijk. We willen hier onze groei voort-zetten. Met name op de bedrijventerreinen zien we kansen. We vinden het belangrijk om dicht bij onze klanten te zijn. Als een klant een vraagt heeft, komen we direct langs. Ons onderscheidend vermogen is het persoonlijk contact, de korte lijnen en de hoge kwaliteit op de lange termijn.”

Elk pand is anders. Het onderhoud ervan is dus maatwerk. Het startpunt van de werkwijze is dan ook steevast een bezoek door Timmers. “Ik verzamel de informatie en maak een slim onderhoudsplan dat past bij de economische levensduur van het vastgoed. Als het pand wat ouder is, komt het voor dat we beginnen met enkele herstelwerkzaamheden. De basis moet goed zijn. Daarna is het een kwestie van op de juiste momenten onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Vervolgens blijf ik ook het aanspreekpunt.”

Op maat
Reijnders Onderhoud blinkt uit in maatwerk. Ook betalingen kunnen verspreid over meerdere jaren gedaan worden. Reijnders: “De klant staat centraal. We hebben in totaal 26 medewerkers. De opdrachtgevers waarderen het als ze dezelfde gezichten zien, dus we plannen dat ook zo in. Medewerkers hebben vaste projecten. We doen alles in eigen beheer. Zo behouden we de regie en garanderen we een hoge kwaliteit.”

Bij specialistisch werk zoals dak- of spouwmuurisolatie, het herstellen van voegwerk, energetische maatregelen of werkzaamheden aangaande elektro, installatie, schoonmaak of tuinonderhoud kunnen klanten ook optimaal bediend worden dankzij de samenwerking met geselecteerde duurzame partners. Reijnders: “Duurzaamheid speelt een grote rol. Samen met onze partners zoeken we naar producten die minder milieubelastend zijn en een langere cyclus hebben. Verder vinden we het belangrijk om samen te werken met lokale bedrijven. We hebben een samenwerking met Drost Coatings in Venlo. De verven die we gebruiken zijn 52 procent milieuvriendelijker dan de standaard verf. Ook op het gebied van duurzaamheid blijven we voorop lopen.”

www.reijndersonderhoud.nl