U wilt er te allen tijde goed uitzien. Het representatieve beroep dat u uitoefent, brengt dat ook met zich mee. Maar los daarvan vindt u het belangrijk tot in de puntjes verzorgd tevoorschijn te komen en u zou willen dat iedereen zich een beetje netter aan de wereld zou willen tonen.


Waardigheid, respect en netheid zijn belangrijke begrippen voor u. Daar hoort bepaalde kleding bij. En bovendien, kleren maken de man. Helaas zijn er sommige mannen die hier niet geheel aan voldoen, zo merkt u wel eens op. Om niet tot die categorie gerekend te worden kijkt u regelmatig op de site van
Rietbergh.com, om vol zelfvertrouwen weer naar de volgende business meeting te kunnen.

Etiquette

U wilt als een heer voor de dag komen en alles weten over de regels van het dragen van een stropdas. Waar en wanneer een pochet? Zakelijke kleding etiquette gaat hierover. Etiquette is een samenspel van omgangsvormen en cultuurgebonden beleefdheidsregels. Rekening houden met gevoelens van anderen en met de gebruiken in de samenleving, in dit geval speciaal de zakelijke samenleving. Respect staat voorop.

 

Rekening houden met elkaar
Het zijn de gewoonten die bepalen hoe u zich netjes en beleefd dient te gedragen. In de zakelijke wereld is het niet anders. U wilt hier ook netjes en beleefd zijn. U wilt er ook netjes uitzien. Met een Rietbergh pak in de juiste pasvorm. Dit is eigenlijk wel de belangrijkste regel in de zakelijke kleding etiquette. Het is nu eenmaal zo dat een persoon met smalle heupen en brede schouders een heel ander pak nodig heeft dan een persoon met brede heupen en smalle schouders. Een maatpak van Rietbergh is dan de juiste optie. Een maatpak zit u als gegoten en past u uiteraard veel beter dan een standaard confectiepak. De pasvorm, maar zeker ook de kleur is belangrijk. Zwart is niet erg gewenst in de zakenwereld. Antraciet en donkerblauw daarentegen zijn graag geziene kleuren. Tot slot de split en de knopen. Vergeet absoluut niet de split los te maken! Of het nu een enkele of dubbele split is aan de achterzijde van uw colbert. Wat betreft de knopen het volgende. Meestal bevinden zich twee of drie knopen aan de voorzijde van uw colbert. De onderste knoop is altijd open. Wanneer u staat is de tweede van onderaf dicht. Voor u gaat zitten maakt u de knoop los, want zitten doet u te allen tijde met een open colbert. Als u weer gaat staan is de knoop die u dicht maakt de tweede knoop van onderaf die zich ongeveer ter hoogte van uw navel bevindt.