WEERT / ROERMOND – Het kabinet trekt de komende drie maanden nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis, Het huidige noodpakket loopt af op 1 juni en het wordt met drie maanden verlengd.

Premier Rutte zei dat de cijfers zich echt slecht ontwikkelen. Hij noemde de werkloosheidscijfers dramatisch en de impact van de coronacrisis op de economie enorm. “Dat maakt het des te belangrijker om ondernemers en daarmee hun werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Er verandert wel iets heel belangrijks: de boete die bedrijven kregen als ze ondanks de steun toch werknemers ontslaan, wordt geschrapt. Aan de andere kant worden er ook nieuwe voorwaarden aan de steun gesteld: bedrijven die aanspraak maken op de regeling mogen geen bonussen betalen of dividend uitkeren.