EINDHOVEN – Een shuttlebus over de A2 naar Eindhoven met overstapplaatsen bij Kelpen-Oler, Weert en Maarheeze. Daarmee zouden Limburgers in de toekomst naar hun werk in Eindhoven kunnen reizen.

De Limburger schrijft vandaag over plannen voor de aanpak van de files tussen Weert en Eindhoven. De shuttlebus zou een oplossing kunnen bieden.

File
De shuttlebussen zouden vanaf de overstapplaatsen in Kelpen-Oler, Weert en Maarheeze, waar mensen hun fiets of auto kunnen achterlaten, rechtstreeks naar grote bedrijven als ASML, de universiteit en het vliegveld rijden. Als er file staat, zou de bus over de vluchtstrook moeten kunnen rijden. Of de bus daadwerkelijk gaat rijden, is nog zeer onzeker. Momenteel loopt de aanbesteding voor een onderzoek dat duidelijk moet maken of het plan daadwerkelijk uitvoerbaar is.