ROERMOND – Designer Outlet Roermond heeft via een bericht op Facebook laten horen dat al meer dan 300 werknemers hun baan hebben verloren door de corona crisis. Het gaat vooral om tijdelijke contracten die niet verlengd zijn of zzp’ers vertelt, directeur Rudolf van Gompel.

Veel winkeleigenaren van het outlet in Roermond hebben aansprak kunnen maken op de NOW-regeling, hierdoor kan het ontslag van het personeel met een vast contract voorlopig nog uitgesteld worden.

Het outlet in Roermond moest op 21 maart sluiten van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Van Gompel laat in de video door schemeren dat hij het er niet mee eens is dat het outlet van Roermond nog gesloten is. “Al onze Duitse en Oostenrijkse centra zijn bijvoorbeeld al open. En natuurlijk onze outlet in Roosendaal. De op één na grootste outlet van Nederland, Bataviastad, is zelfs nooit gesloten geweest.” Verder verwijst hij naar grote winkels zoals de Bijenkorf én Ikea. Beide winkels zijn afgelopen week weer open gegaan.

Het team van, Van Gompel, verwacht dit weekend klaar te zijn met de voorbereidingen op de opening. Zodra het outlet in Roermond groen licht krijgt, “kunnen we met een druk op de knop open.” aldus Van Gompel

Video via Facebook pagina ‘Ondernemend Roermond’.

Designer Outlet Roermond

Een bericht vanuit het Designer Outlet

Geplaatst door Ondernemend Roermond op Woensdag 29 april 2020