WEERT – Wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel brachten samen met Mathieu Dolders (Acquisitie en Projectmanagement Bedrijventerreinen) van de gemeente Weert een bezoek aan het distributiecentrum van Lidl in Weert.

Etienne van der Linden gaf een rondleiding in het distributiecentrum. Vanuit het distributiecentrum worden 75 supermarkten in Zuid-Oost Nederland van alle producten van Lidl voorzien, van non-food tot dagverse producten.

Uitdagingen
Bijzonder hoe lean en mean dit centrum haar bedrijfsprocessen heeft georganiseerd. Duurzaamheid en circulariteit staan hoog in het vaandel. In een open gesprek en tijdens de rondleiding hebben de wethoduers gesproken over de uitdagingen op de arbeidsmarkt, de supermarktbranche in zijn algemeenheid en specifiek de uitdagingen van de Lidl in deze regio en de aankomende ontwikkelingen in Weert.