STRAMPROY – De gemeente Weert weerlegt de bezwaren van tegenstanders van het migrantenhotel op bedrijventerrein Savelveld in Stramproy.

Dat meldt De Limburger. Vorig jaar werd een vergunning verleend voor de huisvesting en de ombouw van een kantoorpand. Daar worden tweehonderd werknemers ondergebracht in kamers voor vier of vijf personen.

Bezwaar
Omwonenden van het geplande migrantenhotel en de dorpsraad van Stramproy hebben bezwaren kenbaar gemaakt: ze zijn bang voor overlast, vinden dat de huisvesting niet voldoet en dat er onvoldoende gekeken is naar de gevaren van omliggende bedrijven.

De gemeente heeft daar een andere kijk op en zegt dat de omliggende bedrijven ver genoeg van het kantoorpand liggen. De extra isolatie die wordt aangebracht, moet geluidsoverlast voorkomen. De gemeente stelt je de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten niet kunt vergelijken met normale bewoning.

Mocht er overlast ontstaan dan volgen sancties in de vorm van boetes of tijdelijke of definitieve verwijdering van het hotel.