Foto: Google Maps

ROERMOND – De toenemende leegstand in het winkelcentrum van Roermond moet een halt toegeroepen worden. Voorzitter Gerard IJff van ondernemersvereniging BIZ heeft de problemen aangekaart bij de gemeente.

Dat meldt De Limburger. Volgens IJff moeten alle partijen samenwerken om de negatieve trend te keren. Onlangs sloten onder meer de landelijke ketens Steps, Promiss en Didi de deuren.

Retailstad
In vergelijking met andere gemeenten van dezelfde omvang is het leegstandspercentage van 12 procent relatief laag. Maar omdat Roermond met de Designer Outlet zich profileert als de retailstad maakt de BIZ-voorzitter zich toch zorgen. Er is een brief naar de gemeente gestuurd.

Enquête
Ook wordt onder binnenstadsondernemers een enquête gehouden. Dit is een initiatief van MKB Limburg, gemeente, Citymanagement en BIZ met financiële steun van de provincie. Afhankelijk van de resultaten, zal het onderzoek op meerdere plaatsen gehouden worden.