Het aanbod van auto’s in Nederland is niet heel toereikend. Niet voor niets laten veel mensen een auto importeren vanuit Duitsland. Een importauto brengt interessante voordelen met zich mee. Naast een ruimere keuze, is er vaak sprake van een kostenbesparing en zijn de auto’s completer uitgevoerd. Benieuwd hoe het importeren van een auto uit Duitsland precies werkt? Lees dan onderstaande stappen!

Bepaal de zoekcriteria
Om een goede keuze te maken in het enorme aanbod, is het verstandig om jouw wensen op een rijtje te zetten. Wat zoek je precies? Wat is het budget? Heb je nog specifieke eisen of wensen? Dan begint de zoektocht. Er zijn ontzettend veel Duitse auto websites. Je kunt overal een kijkje gaan nemen, wat je waarschijnlijk veel tijd gaat kosten. Maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf veel tijd te besparen en om meer zekerheid te krijgen, door het importeren van de auto te regelen via Import-autos.nl Via deze website kun je een geschikte auto kiezen.

De BPM berekening en benodigde papieren
Bij de volgende stap is het van belang om de BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen) te berekenen. Hiervoor kun je de handige BPM rekentool gebruiken. Ook worden de benodigde documenten geregeld die nodig zijn voor het importeren van de auto. Na een aankoopkeuring en een advies is het tijd om de auto te gaan importeren!

De auto invoeren uit Duitsland
Het transport van Duitsland naar Nederland hoef je gelukkig niet zelf te regelen. Anders zou je gebruik moeten maken van een tijdelijk kenteken en de juiste verzekering moeten regelen. Of je moet transport huren om de auto te kunnen vervoeren wat ook weer kosten met zich meebrengt. Nu alles voor je wordt geregeld, kun je achterover leunen en wachten op het bericht dat de auto voor je klaarstaat in Nederland. Als laatste stap heeft de auto een import keuring nodig bij de RDW. Dit kun je zelf regelen, of ook uit handen geven. Bij deze keuring worden alle papieren, bepaalde onderdelen van de auto en de kilometerstand gecontroleerd. Deze gegevens worden geregistreerd. Ook kan de tenaamstelling gelijk worden geregeld.

Nu weet je welke stappen er nodig zijn om een auto in te voeren uit Duitsland. Er komt het een en ander bij kijken, maar je hoeft gelukkig niet alles zelf te regelen. Je kunt het jezelf zo makkelijk maken als je zelf wilt!