WEERT – Wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel en bedrijvencontactfunctionarissen Hugo Zontrop en Mathieu Dolders van de gemeente Weert hebben vanmorgen het eerste bedrijfsbezoek van 2020 afgelegd bij VDL Staalservice van directeur Paul Malcontent.

Net als het afgelopen jaar gaan ze ook in 2020 op bezoek bij Weerter werkgevers om te vragen naar de ontwikkelingen en waar we als gemeente in kunnen faciliteren. “En iedere keer worden we positief verrast”, zegt Van den Heuvel. “VDL Staalservice is een boeiend en groeiend bedrijf onder de vlag van VDL. Ze maakt hoogsterkte staal voor onder andere Defensie (tanks), hoogwaardige containers en bussen.”

Uitdagingen
Ze spraken onder meer over de uitdaging om aan kwalitatief goed personeel te komen. Ook voor VDL geldt dat het steeds lastiger wordt aan personeel te komen om de werkzaamheden te blijven uitvoeren voor een groeiend klantenbestand.