Je bent op zoek naar een tweedehandsauto. Je hebt misschien al wel vaker gehoord dat mensen een auto importeren uit Duitsland vandaan. Maar waarom zou je al die rompslomp op je nek halen als hier toch ook gewoon occasions te koop zijn?

Kostenbesparing en meer voordelen
Auto-import kan wel degelijk diverse voordelen geven. Als je gaat voor een auto importeren uit Duitsland dan maak je een slimme keuze. De markt is er vele malen groter, waardoor je dus meer keuze hebt en je sneller een auto zult vinden die aan jouw eisen en verwachtingen voldoet. Een ander groot voordeel is dat veel auto’s in Duitsland beter uitgerust zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stoelverwarming, lederen bekleding of parkeersensoren. Gewoon lekker veel luxe, want daar houden onze Oosterburen wel van. Ten opzichte van vergelijkbare occasions uit Nederland zal je in Duitsland goedkoper uit zijn! Hoe dit kan? Dit heeft te maken met een andere manier van afschrijving en de hoge belastingdruk in ons land. Dit scheelt rustig duizenden euro’s, waardoor de invoerrechten nog steeds niet zorgen voor juist een dure auto. Naast dit alles heb je er ook een grote markt aan jonge auto’s, die nog weinig kilometers op de teller hebben staan. Maar eerlijk is eerlijk: het geeft meer regelwerk dan een auto die je op de Nederlandse markt koopt. Gelukkig is daar ook een oplossing voor.

Hulp bij importeren uit Duitsland
Gelukkig zijn er bedrijven die voor jou aan de slag willen gaan. Kies hierbij voor een expert op dit gebied, zoals bijvoorbeeld Das Import. Deze autotrader is gespecialiseerd in de import van auto’s vanuit Duitsland. Zij ontzorgen je hier geheel mee. Maar daarnaast kan Das Import ook helpen op het gebied van autofinanciering of bijvoorbeeld een aanvullende garantie voor je verzorgen. Het inruilen van je huidige auto is ook mogelijk. Heb je wel een mooie auto gezien, maar zou je nog meer accessoires in je nieuwe bolide willen hebben? Ook dat kan door hen verzorgd worden. De afstand tot Duitsland hoeft ook het probleem niet te zijn, want Das biedt een landelijke afleverservice. Al met al zijn dit dus geen redenen om niet aan een auto vanuit Duitsland te beginnen. Op deze manier blijven er dus eigenlijk alleen voordelen over!