Links Jules Paquaij en rechts Jorn Meulen | Fotografie: Dion Huiberts

Het Lentefeest is het belangrijkste society- en fundraisingevenement van serviceclub Ronde Tafel 146 Weert. Tijdens de jaarlijks terugkerende feestavond wordt geld opgehaald om meerdere goede doelen en sociale initiatieven een (vaak noodzakelijk) steuntje in de rug te bieden. Voor de organisatie wordt iedere keer een nieuwe commissie in het leven geroepen. De (achter)neven Jorn Meulen en Jules Paquay – beiden nazaten van Weerternaar Cornelis Meulen, oprichter van Aannemingsmij Meulen bv – maken deel uit van het team dat eind maart 2020 de nieuwste (jubileum)editie op touw zet.

NAAM Jules Paquay GEBOREN OP 18 juni 1992 in Weert ZOON VAN Emiel en Nathalie Paquay ACHTERKLEINKIND VAN Cornelis Meulen STATUS single EIGENAAR VAN partner in schoenwinkelketen in diverse outletcentra VRIJE TIJD hockey en golfen NAAM Jorn Meulen GEBOREN OP 2 maart 1989 WOONT IN Molenbeersel ZOON VAN Cor en Trix Meulen ACHTERKLEINKIND VAN Cornelis Meulen SAMENWONEND MET Marijke Kneepkens BAASJE VAN Guus (beagle hond) BEROEP/BEDRIJF Mede-eigenaar Meulen Groep VRIJE TIJD golfen, kickboksen en tijd doorbrengen met familie en vrienden

Het debuut van het Lentefeest vindt plaats in 1985. In dertig jaar tijd is het event uitgegroeid tot een van de grootste sociale happenings in Weert. “Als Weerter Ronde Tafel hebben we uiteraard een sterke voorkeur voor lokale goede doelen. Zo hebben we in het verleden gedoneerd aan onder meer Stichting OntspanWater, de Weerter Minima Groep, Stichting Land van Horne, de KoaLa-school in het AZC, Swim2play en de Voedselbank Weert. Als hoofdsponsor zijn we tevens betrokken bij het Sinterklaashuis en de SamenLoop voor Hoop Weert, een evenement van KWF”, weten Jorn en Jules te vertellen. De achterneven hebben samen met Ruud Bongers, Jos Creemers, Sjoerd Aspers en Martijn van der Looy unaniem van Ronde Tafel 146 Weert de eer en het vertrouwen gekregen om het nieuwe feest vorm te geven.

Het Lentefeest 2020
Hoewel de mannen al druk aan het regelen en organiseren zijn, hebben ze (nog) geen last van plankenkoorts. Het Lentefeest 2020 wordt op zaterdag 28 maart gehouden op twee locaties. Allereerst verzorgt SVH Meesterkok Jan Marrees een viergangendiner op top-niveau in het Franciscus Huis. Aansluitend vormt de Paterskerk het karakteristieke decor voor de feest-avond. “De dresscode is ‘Black Tie’ en het thema ‘Bal Masque’. Dit houdt in dat we alles aankleden in Venetiaanse sfeer en ook het entertainment daarop afstemmen. In lijn met dit thema wordt het zeer op prijs gesteld als gasten bij ontvangst een origineel masker dragen”, vertelt Jules die het leuk vindt dingen te organiseren. Zeker wanneer dat gepaard gaat met zijn passie voor lekker eten met een goed glas wijn.

“Het is een jubileumeditie dus we zorgen voor topentertainment, met onder andere de coverband This Is Beethoven, culinaire hoogstandjes en een topambiance, zodat we de gasten een onvergetelijke belevenis geven.”

De fundraising
Jorn maakt meteen een koppeling naar het hoofddoel van de avond, de fundraising. “De fundraising bestaat uit meerdere elementen. Op de avond zelf zal onder meer een loterij gehouden worden en vindt een veiling plaats waar gasten kunnen bieden op de meest uiteenlopende, vaak exclu-sieve of excentrieke, veilingitems. Maar het belangrijkste van de avond zijn uiteraard de gasten. Alleen al door hun aanwezigheid dragen zij bij aan een hopelijk meer dan fantastisch eindresultaat.” Het streven is om in totaal 300 gasten te verwelkomen; zo’n 30 tot 40 gasten meer dan de afgelopen jaren. Om dit te bereiken worden kosten noch moeite gespaard en zijn alle registers open getrokken zodat het de gasten aan niets zal ontbreken. “Onze trouwe bezoekers aangevuld met hopelijk vele nieuwe gezichten zorgen namelijk dat wij, de Ronde Tafel 146 Weert, verschillende goede doelen kunnen steunen. Ook zetten we ons in om de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen die minder geluk in het leven hebben of een extraatje verdienen, zoals de ouderen en kinderen in de Weerter samenleving. We zijn al onze gasten dan ook zeer dankbaar!”

Geschikte doelen
Het is natuurlijk een uitdaging om iedere keer nieuwe geschikte doelen te vinden. “Ieder lid kan een goed doel aandragen. In een statutaire vergadering wordt vervolgens besloten of wij dit goede doel willen steunen en met welk budget”, legt Jorn uit. “Soms melden goede doelen zich uit zichzelf. Indien noodzakelijk krijgen zij dan de kans om zich te presenteren, waarna de serviceclub bespreekt of dit doel aansluit bij hetgeen wij onszelf dat jaar als doel hebben gesteld en tegen welk bedrag.”