Lang niet elk bedrijf geeft jaarlijks een bedrijfsfeest. Hartstikke zonde, want een bedrijfsfeest is dé manier om medewerkers een oppepper te geven. Een goed georganiseerd bedrijfsfeest zorgt dat je personeel vol enthousiasme het nieuwe jaar in gaat. Ga dus aan de slag met die uitnodigingen, bestel een rode loper bij rodelopers.com en trek die fles bubbels alvast open!

Waardering
Een bedrijfsfeest is de ultieme gelegenheid om je personeel laten zien dat je hen waardeert. Zie het als een feestelijk bedankje voor hun inzet van het afgelopen jaar. Waardering draagt bij aan het werkgeluk van de werknemer, en meer werkgeluk op de vloer betekent meer gemotiveerde werknemers en een lager verzuimpercentage. Zet je medewerkers in het zonnetje en je zult zien dat ze de maandag na het feest weer vol enthousiasme aan het werk gaan.

Verbinding
Het komt je vast bekend voor: je hebt veel contact met je naaste collega, maar de namen van de rest van de afdeling kan je niet onthouden. Op een bedrijfsfeest komen medewerkers van verschillende afdelingen met elkaar in contact. Dit is niet alleen gezellig, maar ook nog eens gunstig voor je bedrijf. Als medewerkers elkaar beter leren kennen, zullen ze automatisch beter met elkaar gaan samenwerken. Ze stappen sneller op elkaar af wat de efficiëntie van je bedrijf een boost geeft. Ook wordt je onderneming er socialer van, wat een positieve invloed heeft op de werkvloer. Werknemers die zich op hun gemak voelen binnen de organisatie werken doorgaans efficiënter.

Het is belangrijk dat je bedrijfsfeest zich niet alleen focust op het verbinden van werknemers onderling. Denk ook aan de directie en het bestuur, zorg ervoor dat werknemers zich gezien voelen door elke laag van het bedrijf. Een medewerker die weet voor wie die werkt is over het algemeen gemotiveerder dan een werknemer die voor een grote onzichtbare opdrachtgever werkt. Het versterken van de band tussen werkgever en werknemer kan dus heel waardevol zijn.

Plezier
Ook heel belangrijk: een bedrijfsfeest is gewoon leuk! Gedurende het jaar zijn er altijd momenten van stress op de werkvloer. Tijdens een goed feest kunnen medewerkers ontspannen en in een andere setting met elkaar omgaan. Niet alleen kunnen ze elkaar beter leren kennen, ook ontstaan er nieuwe positieve herinneringen waar ze samen op terug kunnen kijken.

Het scheelt natuurlijk enorm in de kosten als je bedrijfsfeest op je eigen bedrijfsterrein plaatsvindt. Het is echter niet genoeg om gewoon voor wat drankjes te zorgen. Medewerkers zullen het gevoel hebben dat ze nog steeds op hun werk zitten, en er hoogstwaarschijnlijk snel vandoor gaan. De setting is daarom erg belangrijk. Ga uit je dak met versiering, laat iedereen zijn mooiste kleren aan trekken en rol de rode loper uit voor de fotomomenten. De kiekjes zullen het ongetwijfeld goed doen op de kantinewand!