Een relatiegeschenk is niet zomaar een cadeautje dat je weggeeft. Met een geschenk als deze heb je een doel voor ogen: klantenbinding of naamsbekendheid vergroten. Natuurlijk kan je zomaar snel een stel mooie pennen met je bedrijfsnaam erop aanschaffen en klaar, maar een met zorg uitgezocht geschenk zal zeker beter scoren. En gaat het om een klant die je echt persoonlijk waardeert? Met een persoonlijke noot bij het geschenk wordt het allemaal nog mooier! Bijvoorbeeld een kerstpakket zelf samenstellen is zeker een aanrader.

Een kerstpakket als relatiegeschenk
Zeker voor je vaste zakenrelaties wil je iets doen wat ook werkelijk gewaardeerd wordt. Verdwijnen tussen al die andere flessen wijn die gegeven worden schiet volledig zijn doel voorbij. Een kerstpakket samenstellen is dan ook een geslaagd alternatief voor de gewone relatiegeschenken. Een pakket vraagt immers om aandacht bij het uitpakken en het verrast de ontvanger, waardoor jouw bedrijfsnaam langer zal blijven hangen. Een eigen kerstpakket samenstellen geeft dan ook nog eens de mogelijkheid om er iets persoonlijkers van te maken dan een standaardpakket. Misschien kan je met de producten wel inhaken op jouw eigen bedrijfsactiviteiten.

Zelf een kerstpakket samenstellen
Kerstpakketten samenstellen kan tijdrovend zijn, maar er zijn ook bedrijven die dit voor je online aanbieden. Zo kan er rustig nagedacht worden over de mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld een standaardpakket, welke je vervolgens aanvult met andere producten. Wees creatief en ga ook eens voor andere zaken dan (alleen maar) eten. En hou bijvoorbeeld rekening met een knallend oud & nieuw en niet alleen maar met Kerst. Wat ook altijd wel erg wordt gewaardeerd zijn leuke artikelen. Kies je voor een mooi persoonlijk artikel of ga je juist voor iets wat men op kantoor kan gebruiken? Door een mooi relatiegeschenk aan te bieden geef je je bedrijf de kans om even goed in de spotlights te staan. Een mooie manier van reclame maken dus!