VENLO – Woensdag 20 november werd Vincent Pijnenburg de jongste hogeschoolprofessor van Nederland. Bij zijn installatie als lector Cross-Border Business Development op Fontys in Venlo hield hij een speech, vooral over zaken doen in het Nederlands-Duitse grensgebied.

De minister van Binnenlandse Zaken, Raymond Knops, had een videoboodschap ingesproken. Officieel is Pijnenburg lector geworden, een functie die op hogescholen wordt vergeleken met de rol van een professor op een universiteit. Daarom wordt een lector ook hogeschoolprofessor of praktijkprofessor genoemd.

Pijnenburg werd geboren en getogen Op de Grensberg in Venlo, op een steenworp van de Duitse grens. Het lijkt dus niet verwonderlijk dat hij is uitgegroeid tot een man die grenzen wil laten vervagen en samenwerking tussen buurlanden uitdraagt. Pijnenburg maakt zich middels lezingen al jaren sterk voor betere grensoverschrijdende samenwerking. Zo is hij voorzitter van de commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo en voorzitter van de businessclub Maas Rhein.