Eef Langenveld

LIMBURG – Eef Langenveld, directeur Vermogensmanagement Rabobank Midden-Brabant, neemt de voorzittershamer van Stichting Topvrouwen Limburg over van Steffie Hoeijmakers.

Steffie Hoeijmakers, eigenaar van mi68 waardecreatie & leiderschap, draagt na acht edities het voorzitterschap over aan Eef Langenveld. Steffie is één van de oprichters van de verkiezing Topvrouw Limburg en was de afgelopen vier jaar voorzitter. Onder haar leiding is de verkiezing gegroeid van een Noord-Limburgse prijs naar een betekenisvolle, professionele en gevestigde award voor Topvrouwen uit heel Limburg. “Met deze verkiezing zet ik me al acht jaar in voor meer diversiteit in de top van organisaties. De afgelopen jaren hebben krachtige en inspirerende topvrouwen op ons podium gestaan. Van ondernemer tot wetenschapper en topmanager. Daar ben ik heel trots op. Ik ben blij dat we met Eef Langenveld een opvolger hebben gevonden die zich al jaren succesvol inzet voor ondernemende vrouwen,” aldus Steffie Hoeijmakers.

Nieuwe voorzitter
De Zuid-Limburgse Eef Langenveld is een topvrouw die haar sporen ruimschoots verdiend heeft. Na een carrière in het bankwezen, runde zij enige tijd een eigen bedrijf. Inmiddels is ze weer enkele jaren terug in het bankwezen en werkzaam als directeur Vermogensmanagement bij Rabobank Midden-Brabant. Sinds 2008 is zij mede-organisator van het vrouwennetwerk Female Connection en sinds 2017 bestuurslid bij de Kring Zuid van de LWV. “Ik hoefde niet lang na te denken over de vraag of ik voorzitter wilde worden. Het economische en maatschappelijke belang van diversiteit is groot. Daarbij staat deze verkiezing als een huis en ik heb er veel zin in om samen met alle bestuursleden de organisatie voort te zetten,” aldus Eef Langenveld.

Verkiezing Topvrouw Limburg
De verkiezing is een eerbetoon aan topvrouwen in Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap. Met de verkiezing worden inspirerende topvrouwen in de schijnwerpers gezet. Op deze manier wordt de juiste aandacht voor de waardevolle toevoegingen door topvrouwen gecreëerd en kunnen zij een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen en hen stimuleren.

Een onafhankelijke jury kent de titel toe aan een topvrouw die beschikt over onder andere leidinggevende capaciteiten, visie, doorzettingsvermogen, zakelijk inzicht en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast moet zij een inspirerend voorbeeld zijn voor andere vrouwen en voldoen aan een aantal financiële criteria.

De negende editie van deze verkiezing is op donderdag 28 mei 2020. Topvrouwen kunnen voorgedragen worden via www.topvrouwenlimburg.nl.