Foto Stef Bogers

CRANENDONCK – Voor de zesde keer organiseert Kiwanis Cranendonck de Verkiezing Ondernemers van het Jaar Cranendonck. Cranendonck kent tal van succesvolle en inspirerende ondernemers. Ondernemers om trots op te zijn. De verkiezing Ondernemer van het Jaar Cranendonck biedt een podium om deze ondernemers in de schijnwerpers te zetten en te verbinden.

We stellen de drie genomineerde ondernemers graag aan u voor.

BAIV B.V. uit Maarheeze|BAIV (British American Infantry Vehicles) BV is een bedrijf, dat historische WW2 pantservoertuigen en tanks levert, restaureert en bedient. De organisatie startte midden jaren negentig uit enthousiasme door de initiatiefnemers. Echter, het initiatief ontwikkelde zich tot het boeiende bedrijf BAIV. Een bedrijf met focus op historische militaire gepantserde voertuigen en bijbehorende uitrusting. De laatste decennia heeft de BAIV-bemanning veel kennis vergaard met betrekking tot onderhoud, restauratie en wederopbouw van militaire pantserwagens, halftracks, tanks en houwitsers.

Kooken B.V. uit Budel
Kooken BV uit Budel is een vakkundig interieurbouwbedrijf, opgericht in 1994. Gestart als eenmansbedrijf en inmiddels actief met 18 medewerkers. Behalve het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten zijn klantgerichtheid en service belangrijke pijlers van het bedrijf. Kooken produceert keukens in eigen beheer. Geen standaardkeukens, maar maatproducten, volledig afgestemd op de wensen van de klant. Naast keukens levert Kooken ook andere maatwerkproducten, zoals tafels, kasten, inloopkasten en badmeubels.

Van der Kruis Vakschilders uit Maarheeze
Een jong bedrijf met passie voor het oude ambacht, zo stelt Van der Kruis zich voor. Staat voor hoogwaardig schilderwerk voor woning of bedrijfspand door gebruik te maken van de beste producten en de modernste technieken. Of het nu gaat om binnen– buiten-, gevelschilderwerk of Latex spuiten. Van der Kruis Vakschilders won eerder al de Nationale SchildersVakprijs 2018!

Wie wordt Ondernemer van het Jaar Cranendonck 2019?
In de komende tijd bezoekt de jury, bestaande burgemeester Roland van Kessel, Bart van der Linden (directeur Vacansoleil) en Stef Bogers (directeur Komma en winnaar van de titel in 2017) de bedrijven bezoeken. Onder andere op basis hiervan wordt een juryrapport opgesteld. Op 9 november wordt de winnaar tijdens een bijzonder verkiezingsevent – in de geheel vernieuwde Borgh bekend gemaakt

In de komende weken berichten we nader over de genomineerden. Wat drijft hen, wat is hun doel en hoe zien ze hun toekomst.

Wilt u meer weten over de verkiezing Ondernemer van het Jaar Cranendonck, ga dan naar de website: www.ovhj2019.nl. Daar bestelt u ook kaarten voor het verkiezingsevent. De opbrengst van de Verkiezing Ondernemer van het Jaar Cranendonck gaat geheel naar een goed doel. Dit keer is de Jongerencampus Cranendonck, een initiatief van Jongerenwerk Cranendonck en het BRAVO-college. De intentie is om voor jongeren van 10 tot 24 jaar in Cranendonck een plek te creëren voor informele educatieve ontmoetingen en talentontwikkeling.

Rabobank Verbindingsprijs
Als coöperatieve bank kent de Rabobank als geen ander de kracht van samenwerken. Daarom kent de Rabobank ook dit jaar een prijs toe aan een bedrijf of initiatief dat samenwerkt. Een samenwerkingsverband dat op bijzondere, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding is aangegaan verdient de Rabobank Verbindingsprijs. Op de verkiezingsavond van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck wordt ook deze Verbindingsprijs uitgereikt.