Ondernemer van het jaar Cranendonck 2017. Fotobijschrift: Van links naar rechts: Philip de Goeij en Jan Vlassak van Metalot nemen de prijs in ontvangst van Hans de Kinderen Directeur Bedrijven van de Rabobank.

CRANENDONCK – Tijdens de verkiezingsavond Ondernemer van het Jaar Cranendonck op 9 november aanstaande wordt ook de Rabobank Verbindingsprijs uitgereikt aan een bijzonder samenwerkingsverband in Cranendonck. Een bedrijf of initiatief dat op unieke wijze verbindingen realiseert verdient de Verbindingsprijs. Onlangs zijn hiervoor drie initiatieven genomineerd.

We stellen de kandidaten – in willekeurige volgorde – voor.

De Maaltijdservice Tafeltje Dekje 2.0
De Maaltijdservice verzorgt – met een eigentijdse sociaal maatschappelijk aanpak – met een klein team professionals en 600 vrijwilligers wekelijks de thuisbezorging van maaltijden en boodschappen voor een 2500 veelal kwetsbare ouderen in de regio (400 in regio Cranendonck). De intensieve samenwerking tussen professionals, vrijwilligers, zorgorganisaties en gemeentes maakt De Maaltijdservice een verbindend initiatief met een hoge maatschappelijke en sociale waarde. Maaltijd bezorgorganisaties zijn er voldoende. Maar er is geen haalbaar & betaalbaar alternatief voor kwetsbare mensen die in de dorpen wonen op soms zelfs een afgelegen plek.

Stichting Bouwhallen Carnaval Cranendonck
In Cranendonck doen we het met en voor elkaar! Vanuit dit standpunt heeft de stichting twee (bouw)hallen in gebruik voor het maken van carnavalscreaties die deelnemen aan de diverse optochten in de regio. De kracht van het initiatief gaat verder dan alleen de bouwvoorzieningen. Een belangrijk cultureel erfgoed wordt zo voor Cranendonck behouden. Want bijzondere samenwerkingen en ontwikkelingen krijgen nieuwe kansen. Jong en oud verenigt en leert van elkaar. Ook verenigingen onderling ontdekken de kracht van samenwerking en zoeken verbinding met plaatselijke ondernemers, scholen en participatiegroepen. Zo bieden de hallen een plek die zich kenmerkt door meedoen, onderlinge ondersteuning en een sociaal vangnet.

Cranendonck Werkt!
Verbinden van Onderwijs, Overheid en Ondernemers is de drijfveer achter Cranendonck werkt! Wat begonnen is als een stagemarkt op het BRAVO college is uitgegroeid tot de Stage- en Banenmarkt van Cranendonck. Een event waar onderwijs, overheid en ondernemers zich sterk verbonden voelen en zich presenteren aan Cranedonck.
Inmiddels ontwikkelt het evenement zich verder tot een heus platform. Met als doel om de jeugd te behouden voor onze gemeente, ze te tonen dat er hele goede carrièrekansen liggen bij de vele innovatieve en mooie bedrijven. Als de werkgelegenheid floreert heeft dit zijn weerslag op de gehele Cranendonckse gemeenschap, zowel wat betreft onderwijs, (winkel)voorzieningen als (sport)verenigingen.

Verkiezing bijwonen
Op 9 november wordt bekend gemaakt wie de titel Ondernemer van het Jaar Cranendonck 2019 heeft gewonnen én wie met de Rabobank Verbindingsprijs naar huis gaat. Wilt u deze avond onder z(w)ingende leiding van host en entertrainer Richard de Hoop – in de geheel vernieuwde Borgh in Budel – bijwonen. Bestel uw kaarten dan via www.ovhj2019.nl
De opbrengst van de avond gaat naar Jongerencampus Cranendonck.

De Ondernemer van het jaar Cranendonck 2019 wordt georganiseerd door Kiwanis Cranendonck nauwe samenwerking met haar partners: Rabobank Weerterland en Cranendonck en de gemeente Cranendonck.
info@ovhj2019.nl